SBS ikincisi Karakelle: Diplomat olmak istiyorum

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na göre 6, 7 ve 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye ikincisi olan Isparta Halıkent İlköğretim Okulu ve Körfez Dersanesi öğrencisi Hasan Karakelle, ileride diplomat olmak istediğini, lise olarak da Özel Yamanlar Koleji'ni tercih etmeyi düşündüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından Körfez Dersanesi'nin başarılı öğrencileri için İzmir'de bir tören düzenlendi. Isparta'dan gelerek gazetecilerin sorularını cevaplayan SBS ikincisi Karakelle, "Başarıma katkı sağlayan önce anne ve babama, Körfez Dersanesi'ne, Körfez Yayınları'na ve Halıkent İlköğretim Okulu'na teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla bu başarıyı elde ettim." dedi. Düzenli çalışmanın önemini vurgulayan Karakalle, "Ne kadar çok çalışırsan çalış, ne çalıştığını bilmezsen faydası olmaz. Soru çözmenin mantığı, bilmediğini öğrenmektir." diyerek çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. Yamanlar Koleji'ne gitmek, üniversitede ise hukuk, siyasal ya da uluslararası ilişkiler okumak istediğini belirten Karakelle, ileride diplomat olmayı düşündüğünü söyledi. Sınava hazırlanırken ders çalışmanın dışında düzenli spor yaptığını, her hafta arkadaşlarıyla halı saha maçları yaptıklarını, internet kafede oyun oynadığını anlatan Karakalle, sosyal hayatından fedakârlık yapmadığının altını çizdi. Futbolu çok sevdiğini ve iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.

'BİRİNCİYİ TEBRİK EDİYORUM'

Hasan Karakelle, SBS'de Türkiye birincisi olan Özel TED Mersin İlköğretim Okulu öğrencisi Nezihe Ezgi Menzi'nin, katıldığı uluslararası bir turnuvada dereceye girmesi sebebiyle ek puan aldığının hatırlatılması üzerine ise, "Uluslararası yarışmalarda derece alan öğrencilerin ek puan aldığını bilmiyordum. Bu da onun hakkıymış, almış, normal değerlendirmek lazım. Onu da tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu. Sınavda az sayıda devlet okulunun dereceye girdiğinin, kendisinin de o öğrencilerden biri olduğunun hatırlatılması üzerine de devlet okullarının imkanlarının özel okullardan daha az olduğunu, bu sebeple başarılı öğrencilerin genellikle devlet okullarından alınarak özel okullara gönderildiğini, böylece özel okulların başarılarının attığını ifade etti.

'ÇOK GURURLUYUZ'

Hasan Karakelle'nin annesi Esma Karakelle ise oğlunun dereceye girmesi sebebiyle çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Oğlunun yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerine, okuluna ve dershanesine teşekkür etti. Bir üniversitede yabancı dil okutmanı olan babası Ali Karakelle de duygularını ifade etmekte zorlandığını belirterek, "Sizlerin de ileriki yıllarda bu duyguları yaşamanızı, Körfez'in başarılarını Hasan'la birlikte devam ettirmesini diliyorum. Oğlumu yetiştiren Halıkent İlköğretim Okulu ve Körfez Dersanesi'ndeki tüm idareci ve öğretmenlerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

KÖRFEZ'DEN 46 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

Törende konuşan Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, 25 yıldır eğitim hizmeti verdiklerinin altını çizdi. Eğitimin merkezine sevgi ve özveriyi yerleştirerek, Körfez Yayınları ve teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak eğitimde önemli bir yer edindiklerini belirten Erten, "Körfez, açıklanan sonuçlara göre 7 ve 8. sınıf SBS'de bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 65 öğrencisiyle büyük başarılara imza atmıştır. Körfez Dershaneleri, yıllardır elde ettiği bu derecelerle başarılarının tesadüf olmadığını bir kez daha tescil edip ispatlamıştır." diye konuştu. SBS sonuçlarına göre dershanelerinin öğrencisi Hasan Karakelle'nin 6, 7 ve 8. sınıflarda bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldığını kaydeden Genel Müdür Erten, 46 öğrencilerinin de 8. sınıf SBS'de 500 tam puan aldığını belirterek onları, ailelerini ve okullarını tebrik etti.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törenin sonunda Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı tarafından SBS ikincisi Hasan Karakelle'ye dizüstü bilgisayar, Iphone 4S ve Ipad hediye edildi. Dereceye giren başarılı öğrencilerin tamamına da plaket verilerek altın takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber