Saat 10-16 arası sokağa çıkmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Aşırı sıcak havada 10.00-16.00 saatleri arası en tehlikeli saatlerdir. Bu saatlerde denize veya havuza girenlerde, farkında olmadan aşırı miktarda sıvı kaybı meydana gelir. "

Antalya'nın Alanya İlçesi Sağlık Grup Başkanı Suat Ahmet İnceer, aşırı sıcaklar nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Gün içinde 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmanın sakıncalı olduğunu vurgulayan İnceer, özellikle çocuklar ile yaşlıların zorunlu olmadığı takdirde evlerinden dışarı çıkmamasını tavsiye etti. Bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Suat Ahmet İnceer, şu önerilerde bulundu:

Bol sıvı alın

'Aşırı sıcaklardan dolayı vücut zihinsel ve fiziksel olarak etkilenir. Buna bağlı olarak daha çabuk yorulur ve daha hassas olur. Aşırı sıcak havada 10.00-16.00 saatleri arası en tehlikeli saatlerdir. Bu saatlerde denize veya havuza girenlerde, farkında olmadan aşırı miktarda sıvı kaybı meydana gelir. Bunun neticesinde vücut güçsüz düştüğü için ya güneş çarpması, ya yüksek tansiyon ya da beyin kanaması sorunu yaşanılabilir. Sıcaklara bağlı ölümlerin en önemli nedeni sıvı kaybıdır. Aşırı terleme nedeniyle sürekli su kaybeden ve güçsüz düşen vücudun sıvı içeceklerle sürekli olarak takviye edilmesi şarttır. Bunun yanında gün içinde mutlaka bir bardak az tuzlu ayran içilmelidir.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber