OMÜ Rektörü Akan: Teknoparkı gelecek yıl açmak istiyoruz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kurupelit Yerleşkesi içerisinde yapımı devam eden Teknopark inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknopark'ın inşaatının öngörülenden daha hızlı ilerlediğini söyleyen Rektör Akan, incelemeler sırasında yüklenici firma EŞ-SA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanları Servet Akgüner ve Erdal Şahin'den inşaatla ilgili bilgi aldı. Akgüner ve Şahin, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve içerisinde yaklaşık 40 firmayı barındıracak teknopark inşaatının öngörülenden çok daha hızlı ilerlediğini, bir kaç ay içerisinde kaba inşaatı bitirebileceklerini söyledi. Akan, ödenek konusunda sıkıntı yaşanmaması durumunda bu yılın sonunda anahtar teslimi yapabileceklerini belirtti.

Samsun Teknopark AŞ inşaatının normal teslim tarihinin 2014 yılı olduğunu belirten Rektör Akan, ?Zaten geç kalmış olan Teknopark bir an önce Samsun'a kazandırılmalıdır. Bu nedenle bu yıl inşaat çalışmalarının bitirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Teknopark'ın resmi açılışını 2013 yılında yapmak istiyoruz.? dedi.

Rektör Akan, inşaat çalışmalarının zamanından önce bitirilebilmesi için gerekli maddi desteğin sağlanabilmesi amacıyla, Samsun Teknopark AŞ'nin OMÜ'yle birlikte ortakları olan Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklerinin şart olduğunun altını çizdi. 6 ay gibi kısa sürede teknopark inşaatının geldiği aşamanın sevindirici olduğunu söyleyen Rektör Akan, inşaat aşamasının önemli olduğunu, ancak teknoparkın şehre, sanayiye ve üniversiteye katkısının teknopark faaliyete geçtikten sonra gerçek manada anlaşılabileceğini belirtti. Akan, çalışmaların bu aşamaya gelmesinde ve bundan sonraki faaliyetlerde katkı sağlayacaklara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber