ZEP öğrencileri, sinyalizasyon ve trafik eğitimi aldı

Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürü Abidin Akdağ, öğrencilere sinyalizasyon sistemiyle ile ilgili bilgilendirme yaptı. Trafik ışıklarının merkeze bağlı bir sistemden nasıl kontrol edildiğini bilgisayar ve şema üzerinde anlatan Akdağ, Gaziantep'teki bütün trafik ışıklarının kontrolü, bakımı, trafik levhalarının konumlandırılması ve yol çizgilerinin çizilmesi ile ilgili işlemlerin kendilerine bağlı olduğunu söyledi. Trafik ışıklarının yanma süreleri hakkında da bilgi veren Akdağ, arabanın hızı, alınan yol ve trafik ışıklarının süresinin birbirine bağlı olduğunu, yeşil dalgada hesaplanan azami hızda gidildiğinde kırmıza ışığa takılmadan yola devam edilebileceğini söyledi. Öğrenciler daha sonra Çocuk Trafik Eğitim Parkı'na giderek, park alanındaki araçlara bindi. Pistte trafik levhaları, çizgiler ve yaya yolunu öğrenen öğrenciler, akülü arabalarla öğrendiklerini uygulama imkânı yaşadı.

Trafikte çok önemli bir birimi tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden ZEP öğretmeni Zekeriya Ulaşlı, ?Trafik kuralları konularında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Kazaların önüne geçilmesinde çocuklarımızın trafik eğitimlerinin bu yaşlarda verilmesi çok önemli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber