Vatandaşlar bölgelerinin geleceği için karar verecek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde yaşayan vatandaşların, yapacağı araştırmaya katılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırmadan çıkacak sonuçlar, Kalkınma Bakanlığı'nın ulusal nitelikte hazırladığı 2014-2018 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı için temel kaynak olacak.

GMKA, internet sitesinden yaptığı araştırmayla Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde yaşayanları, ülkenin ve bölgenin geleceğine karar vermeye çağırdı. Araştırmaya, ajansın "www.gmka.org.tr" sitesinden ulaşılabiliyor. Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye genelinde ajansların yürüttüğü araştırma, "aşağıdan yukarıya doğru" olarak nitelendirilen planlama anlayışına uygun biçimde 2014-2018 yıllarını kapsayacak 10. Kalkınma Planı'nın, ülke çapında araştırmaya katılacaklardan gelen öncelikli fikirler doğrultusunda hazırlanması amaçlanıyor. Kalkınma Bakanlığı, bu genel yaklaşımının başarılı sonuçlar üretebilmesinin bölgelerden gelecek vizyoner, nitelikli, sosyal kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin toplanabilmesiyle mümkün olacağının altını çiziyor.

ARAŞTIRMALAR ÜÇ ANA BAŞLIKTA TOPLANIYOR

GMKA'nın internet sitesinde yer alan araştırma, üç ana başlık altında toplanıyor. Birinci başlıkta, ?Türkiye ve bölgemizin kalkınmasında öncelikli olarak gördüğünüz en fazla 5'er alanı işaretleyiniz.? denerek katılımcılardan sanayi, ar-ge ve yenilikçilik, sağlık, tarım, turizm gibi birçok gelişme alanı arasından tercih yapması isteniyor. Araştırmanın ikinci başlığında ise Güney Marmara Bölgesi'nin rekabet gücünün arttırılmasında, istihdamın büyümesinde, gelirin adil paylaşılmasında, çevrenin korunmasında ve daha çevreci bir ekonominin geliştirilmesinde etkili olacağının öngörüldüğü en fazla beş sektörün işaretlenmesi isteniyor. Son olarak da, ?Türkiye'nin ve bölgemizin gelişmesi açısından komşu bölgelerle ve komşu olmamakla birlikte ülke içindeki diğer bölgelerle ne tip işbirlikleri geliştirilebilir? En az 3 işbirliği belirtiniz.? denerek öneriler bekleniyor. Araştırma, 31 Ağustos 2012'de sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber