Canik'te afetin izleri siliniyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, selin izlerinin kısa sürede silindiğini belirterek, "Ele ele, omuz omuza verdik, kısa zamanda ilçede hayatı normale döndürdük." dedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan selin neden olduğu hasarlarla ilgili durum değerlendirmesi yapan Başkan Osman Genç, azami afet debisinin 3 katı oranında, 500 yılda bir görülecek büyüklükte bir sel felaketi yaşandığına dikkat çekti. Başkan Genç, "Bu büyüklükteki selin yarattığı tahribatı gidermek ve selin izlerini silmek için ilk andan itibaren yoğun bir çaba içerisine girdik. Elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber ettik. Sokaklarımızı kısa sürede temizledik ve ilçemizde hayatı normale döndürdük." ifadesini kullandı.

Her şeyi bir anda çözmenin mümkün olmadığını ifade eden Genç, "Ancak bu kadar kısa bir süre içinde olaylara hakim olduk ve belli bir yere geldik. Eksiklerimiz vardır, doğrudur, ama bunları da zamanla aşacağız. Kolay değil. Bir anda devasa bir olay meydana gelmiştir. Elbette yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız lazım. Bu dersi çıkarırken de adımlarımızı ona göre atmamız lazım." sözlerini kaydetti.

Osman Genç, selden etkilenen evleri tek tek gezerek tespitte bulunduklarını ve ihtiyaçlar konusunda valilik, kaymakamlık ve ilgili birimleri bilgilendirdiklerini söyledi. Afetten bugüne kadar 7 bin kişiye sıcak yemek verdiklerini aktaran Genç, vatandaşlara kıyafet, su, gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber