Havai fişekli kutlamalara belediye ayarı

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, gecenin geç saatlerinde patlayıcı, maytap, havai fişek patlatılmasının ciddi anlamda çevre gürültüsüne yolaçtığını belirterek, halkı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, çevresel gürültüyü en aza indirmek amacıyla Batman Belediyesi'nin bir dizi çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Ayiş, gecenin geç saatlerinde patlayıcı, maytap, havai fişek patlatmalarının önüne geçmek için ilgili kurumlara da görev düştüğünü belirtti.

Düğün, şenlik ve kutlamaların yasal olarak belirlenen saatler arasında ve yine belirlenen mekanlarda gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Ayiş, bu konuda Batman'daki bütün düğün salonlarına gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Başta, Emniyet Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlarla da sorumluluk alanları konusunda gerekli yazışmaları yaptıklarını belirten Ayiş, halka yönelik bilgilendirme çalışmalarına da başladıklarını ifade etti.

Çevresel gürültü ile ilgili mevzuatın açık olduğuna dikkat çeken Ayiş, ?Mahalli Çevre Kurulu'nun kararı patlayıcı, maytap, havai fişeklerin gösterilerde kullanımını sınırlıyor. Bu tür hassas patlayıcıların konut, okul ve sağlık kuruluşlarının bulunduğu yerden en az 500 metre mesafede yapılması gerektiğini söylüyor. Yine söz konusu bu faaliyetlerin yapılabilmesi için vatandaşların İl Emniyet Müdürlüğü'nden izin alınması ve faaliyetlerin hafta içi ve hafta sonu saat 23.00'ten önce yapılmasını gerektiriyor. Karara aykırılık durumunda da cezai yaptırımlar uygulanıyor.? dedi.

Söz konusu saatlerde, fiili olarak bu tür kutlamalara müdahale imkanlarının olmadığını ifade eden Ayiş, ?Bizim halkımızdan ricamız ve isteğimiz, kutlamalarını bu saatlerden önce ve çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleştirmeleri. Bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Herkesi bu konuda azami duyarlığa davet ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber