Başkan Akdoğan: 70 km asbestli içme suyu hattını değiştirdik

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, altyapı hizmetlerinin büyük bütçeler gerektirdiğini belirterek, sadece Amas Su Terfi Merkezi ve Yeşilburç Su Deposu arasındaki içme suyu hattının 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 3 yıl içinde çok sayıda hizmet ürettiklerini, ilklere imza attıklarını belirtti. Akdoğan, ?Sayın Başbakanımızın ifadesiyle biz kendimizi gelecekle mukayese edemeyiz, geçmişle mukayese edebiliriz. Ben Niğde Belediyesi'nin AK Parti dönemine ait olan 5 yılını, AK Parti döneminden önceki 5 yılla mukayese etmeliyim. Geçmiş dönemin 5 yılda yaptığı bir tane proje var, o da Yeni Terminal Projesi. Onu da İller Bankası'ndan kredi kullanmışlar, borcunu biz ödedik. Ve bunun açılışını yüzyılın projesi diye yaptılar. Biz, örneğin 2 milyon liraya bir itfaiye binası yaptık ama daha gidip açılış yapmaya vakit bulamadık. Ya da Nar Mahallesi'ne bir sosyal tesis yaptık, Pazartesi Pazarı'nı yaptık ama gidip açılış yapmadık. Yine başka bir çalışma olarak eğlence mekânlarını şehir merkezinden Hıdırlık Mevkii'ne kaldırdık. Melek Girmez'i biz gezerken, o bölgedeki insanlar bize şunu söylüyordu; 'sadece şu mekânları buradan kaldırın başka bir şey istemeyiz' ve biz kaldırdık. Bunun dışında pazar pazarını yaptık, zahire pazarını yaptık, arsenik arıtma tesisini yaptık, gidip açılışını yapmadık. Çalışmaktan, iş üretmekten açılış yapmaya vakit bulamadık. Projeleri hayata geçirdik, halkımızın hizmetine sunduk.? dedi.

Alt yapıya yapılan yatırımın önemine değinen Başkan Akdoğan, Yeşilburç su deposu ile Amas terfi merkezi arasında 3 bin 100 metre asbestli içme suyu borusunu değiştirdiklerini hatırlattı. Bu işin 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bu hizmet, yer altına yapılan bir çalışma göze görülmüyor ama önemi çok büyük. Bu su hattı sadece 3 bin 100 metre. Ama biz Niğde merkezde 3 yılda 70 kilometre asbestli içme suyu borusu değiştirdik. O kadar önemli bütçeyi halkımızın sağlığı için yer altına harcadık. Sadece Amas su terfi merkezi ve Yeşilburç su deposu arası 3 bin 100 asbestli su hattı değişiminin maliyeti 1 milyon 200 bin lira. Asbestli içme suyu borularının tamir takımı ve üretimi sağlığa zararlı olduğundan dolayı yasak. Dolayısıyla bu borular patladığı zaman ilkel usullerle tamir yapmak zorundasın. Başka bir tamir şekli yok. Eski hat nedeniyle 25-30 litre saniye su kaçağı vardı. Yeni hattı döşediğimizde bu kaçakları önledik ve 2 kuyumuz fazla su vermeye başladı. Sonuç olarak hem vatandaşa sağlıklı su ulaştırma bakımından bir adım daha atmış olduk hem de saniyede 25-30 litre suyun boşa gitmesinin önüne geçtik. Bu, gerçekten çok önemli bir iş. Çünkü bunu değiştirmeye bizden önce hiçbir belediye yönetimi cesaret edememiş. Bugüne kadar 20 yıl o sıkıntı orada devam etmiş. Burası belediyenin kanayan yaralarından bir taneydi. Biz çözüme kavuşturduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber