Akkaya Barajı temizlenme yolunda

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde'nin önemli sulama barajlarından biri olan Akkaya'nın temizlenmesiyle yeniden hayat bulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruna ilk günden itibaren ilgisiz kalmadıklarını ve gerekli duyarlılığı sergilediklerini belirten Kavaklıoğlu, yürütülen saha çalışmalarının yaklaşık 1 yıl içinde somut netice vereceğini kaydetti.

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin yoğun çabası ve girişimleriyle Akkaya Barajı'nın çehresi değişmeye başladı. Akkaya Barajı Gölü Su Kalitesi İyileştirilmesi Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar son dönemde hız kazanırken barajın kurtulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği içerisinde çalışıyor.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde'nin önemli sulama barajlarından biri olan Akkaya'nın temizlenmesiyle yeniden hayat bulacağını söyledi. Soruna ilk günden itibaren ilgisiz kalmadıklarını ve gerekli duyarlılığı sergilediklerini belirten Kavaklıoğlu, yürütülen saha çalışmalarının yaklaşık 1 yıl içinde somut netice vereceğini kaydetti.

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi de veren Milletvekili Kavaklıoğlu, Atıksu Arıtma Tesisinin revize edilerek kapasitesinin arttırılması, Baraj Gölü suyuna kimyasal ve biyolojik madde ilavesiyle mevcut kirliliğin çöktürülmesi, taban çamurunun çöktürmeyi müteakip sıyrılması, özellikle arıtılmış atıksu girişlerine doğal arıtma sistemleri yapılarak bu suların ilave arıtmaya tabi tutturulması, yayılı kaynaklı kirleticilerin kontrol altına alınması, göl taban çamurunun belirli aralıklarla sıyrılması gibi çalışmaların hiyerarşik biçimde sürdürüleceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber