Hisarcıklıoğlu: Yeni Türk Ticaret Kanunu, ticarete büyük katkı verecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ticarete büyük katkı vereceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı açılışlarda bulunmak üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay'a gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Vali Lekesiz'den, ildeki ekonomik hayat hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de imzasının bulunduğu Yeni Türk Ticaret Kanunu ile devrim niteliği taşıyan değişimlere imza atıldığını söyledi.

Hatay Valiliği ziyaretinde Başkan Hisarcıklıoğlu, Vali Lekesiz'e plaket takdim ederken, Vali Lekesiz de Hisarcıklıoğlu'na ney hediye etti.

ATB ÇOK AMAÇI TOPLANTI SALONU AÇILDI

Hisarcıklıoğlu, Hatay Valiliği ziyaretinin ardından Antakya Ticaret Borsası Çok Amaçlı toplantı Salonu'nun açılışını yaparak yönetim kurulu üyelerine plaket verdi. Açılışta konuşan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 60'ıncı yaş gününü aile ile kutlamak için Hatay'a geldiklerini söyledi.

Almanya Odalar Birliği'nin, Türkiye ziyaretinde konuşulanları katılımcılara aktaran Hisarcıklıoğlu, Alman Odalar Birliği temsilcilerinin, bir şeyler öğretmek için geldikleri Türkiye'den çok şey öğrenerek döndüklerini söylediklerini belirtti.

Odalar Birliği'nin geldiği nokta hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, ?Dünya'da herkes tarafından örnek gösterilen Almanya Birliği diyor ki sizin bize öğreteceğiniz çok şey var diyor. Peki bu nasıl oldu? İşte bu aile ile oldu. Bakın ailede huzur varsa, birlik ve beraberlik varsa her türlü iş yapılır. Bir başarı varsa bu sizlerin başarısıdır.? dedi.

Hatay dendiğinde akıllara hoşgörünün geldiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, ?Hoşgörü medeniyetinin olduğu anavatandayız. Bu çerçevede bu kültürün buralarda devam ediyor olması, Türkiye için bir yol haritasıdır. Türkiye'nin tamamı için bir yol haritasıdır. Hatay'ı öne çıkaran aslında bu ruhtur. Sizler şanslısınız. İnsan kapasiteniz açısından şanslısınız. Böyle bir Bakan'a sahip olduğunuz için şanslısınız.? diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e de teşekkürlerini ileten Hisarcıklıoğlu, ?Özellikle Türk Ticaret Kanunu'nun çok sakıncalı maddeleri hepimizi korkutuyordu. Hepimiz, acaba hangi suçu işlersek hapse gireceğiz diye korkuyorduk. Ama katılımcı demokrasi anlayışı içerisinde bizlerle bir araya gelerek meselelerimizi dinleyip, bunların düzeltilmesinde çok büyük katkı verdiği için kendisine de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.? şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de TOBB'un özellikle sosyal sorumluk projelerinde en fazla sorumluluğu alan teşkilat olduğunu ifade ederek, ?TOBB, çok önemli adımlar attı, mesafeler katetti. Hepimiz, Hatay'ı daha ileri götürmek için çabalıyoruz. Çünkü Hatay bir laboratuvar. Hatay'daki bu ortamın devamı için hepimizin üzerine titremesi lazım.? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve meclis üyelerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber