Muhsin Kehya, 18 yaşında hapse girdi 53 yaşında çıktı

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, '3. Yargı Paketi'ndeki düzenleme doğrultusunda, 12 Eylül öncesinde Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından hükümlü Muhsin Kehya'nın cezasının infazının durdurulmasına karar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar, ailesi başta olmak üzere, Keyha'nın arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Keyha ailesi, tahliye edilecek kardeşlerini saatlerce önce beklemeye başladı. Elbistan E Tipi Ceza ve İnfazevi'nde kalan Muhsin Kehya, akşam saatlerinde tahliye edildi. 18 yaşında cezaevine giren Kehya, 33 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 53 yaşında tahliye edildi. Kehya, önce askerlik şubesine götürüldü, ardından memleketine gönderildi.

Cezaevi kapısında hazır bulunan Ağabey Tahsin Kehya, sevinç gözyaşları döktü ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ağabey Kehya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Kehya, ?Çok duyguluyum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. 33 yıldır cezaevinde kalıyor. Ne ana, ne baba, ne çocuk var. Dile kolay 33 yıl oldu. 18 yaşında girmişti cezaevine.? dedi. Kehya, 4 af çıkmasına rağmen kardeşinin yararlandırılmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber