Arınç, kıdem tazminatı düzenlemesine temkinli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Arınç, kıdem tazminatı düzenlemesine temkinli yaklaştı. Çalışanların haklarında geriye gidiş olmayacağını söyleyen Arınç, "Çalışma Bakanı bile sahiplenmedikten sonra buna tasarı diyemeyiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kıdem tazminatı düzenlemesine temkinli yaklaştı. Çalışanların haklarında geriye gidiş olmayacağını söyleyen Arınç, "Çalışma Bakanı bile sahiplenmedikten sonra buna tasarı diyemeyiz" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, piyasada dolaşan kıdem tazminatı konusunda yeni düzenlemeler getiren taslakla ilgili değerlendirmede bulundu. Kıdem tazminatı konusunun 2-3 senedir konuşulduğunu belirten Arınç, bunun çalışanların lehine bir düzenleme olarak konuşulduğunu vurguladı. Bu konuda bir çalışma yaparken ilgili tüm sosyal tarafların görüşünün alınmasının şart olduğunu ifade eden Arınç, iş barışının olması gerektiği bir ortamda tarafları rahatsız etmenin anlamsız olacağını söyledi. Çalışanların haklarında herhangi bir şekilde geriye gidişin söz konusu olamayacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç, işveren ve işçilerin yararına olacak bir çözüme ihtiyaç olduğunu kaydetti.

-"BOZGUNCULARIN İŞİDİR"-

Ortada somut bir çalışma olmadığını tekrarlayan Arınç, "Bozguncuların işidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın bile sahiplenmediği bir şeye tasarı veya taslak denemez. Sendikalar farklı, işveren farklı söylüyor. Ben tarafların anlaşacağına inanıyorum" dedi.

Hükümet olarak uzlaşmaya önem verdiklerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, uzlaşma sağlanamadığı için Toplu İş İlişkileri Yasası'nın 7 aydır çıkarılamadığını hatırlattı. Bu yüzden sendikaların değil işçilerin zarar gördüğünü anlatan Arınç, durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber