Silahlı Kuvvetler'de değişim rüzgarları

Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 1-4 Ağustos arasında Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 60, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 23, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 18, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 9 üst düzey subayın terfi ve emekliliği görüşülecek. Emekliye ayrılacak general ve amirallerin yerine de 45 albay terfi edecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt görevlerindeki son yıla girecek. Orgeneral Büyükanıt, gelecek yıl görevi Özkök'ten devralacak ve Genelkurmay Başkanı olacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ise gelecek ay emekliye ayrılacak. Oramiral Örnek'in yerine Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Orgeneral Fırtına'dan boşalacak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert atanacak.

Başbuğ 2008'de

Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini iki yıldır sürdüren Orgeneral İlker Başbuğ'un 1'inci Ordu Komutanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Başbuğ, bu görevinin ardından önce Kara Kuvvetleri Komutanı, 2008 yılında da Genelkurmay Başkanı olacak. 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ise emekliye ayrılacak. Tolon'dan boşalacak tek orgenerallik kadrosu için yedi

korgeneral sırada bekliyor. İrticai faaliyetlere karıştıkları veya başka disiplin suçları işledikleri saptanan yaklaşık 10 subay ve astsubayın ordudan ihraç edilmesi YAŞ'ta karara bağlanacak. YAŞ kararlarına Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Gönül'ün geçen yıl olduğu gibi şerh koyması bekleniyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber