Genç polisler mesleğe adım attı

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 11. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler yemin ederek polisliğe ilk adımı atarken aileleri de yalnız bırakmadı. İzmir Valisi Vekili Ardahan Totuk, yeni polislerin heyecanını paylaştığını belirterek, görevlerini sevgi ve saygı çerçevesinde, taviz vermeden yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Törende konuşan Bornova POMEM Müdürü Ramazan Akçay ise genç polisleri milli, manevi, ahlâki, insani ve kültürel değerlerine saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, bilgili, adil, hoşgörülü, hesap verebilir, halkına tepeden bakmayan, kişi hak ve özgürlüklerini gözeten, görevinin cezalandırmak değil, kamu düzenini sağlamak olduğunun bilincinde olarak yetiştirdiklerini söyledi. Demokratik hukuk devletinin bütün kurum ve kurallarıyla yaşatılması için kanunların yüklediği bütün görevleri eksiksiz yerine getireceklerine inancının tam olduğunu belirten Akçay, ?Polis teşkilatının birer üyesi olan sizler, bu kutsal görevi yaparken halka güven vererek hizmet sunacak, kanunlardan asla ayrılmayacaksınız. Görev yaptığınız yerlerde topluma hükmetmek değil, hizmet etmek prensibiyle çalışacağınızdan eminim. Atatürk'ün, ?Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.' sözü yolunuza ışık tutmalı ve rehberiniz olmalıdır.? dedi.

Yemin töreni ve dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezunların hazırladığı gösteriler sergilendi. Mezuniyet töreni, resm-i geçitle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber