Turizme Ramazan ayarı

Bu yıl Ramazan ayının turizm sezonunun ortasına denk gelmesinin, turizmde "yüksek sezon" trendinde değişikliğe neden olduğu ve turizmcilerin ramazana özel düzenlemelere gittiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, ramazan ayının bu yıl turizm sezonunun tam ortasına gelmesinin, sezon içi hareketlilikte bazı önemli değişikliklere yol açtığını ifade etti.

Ramazan nedeniyle özellikle yerli turistlerin tatil planlarını ötelediklerini dile getiren Bayındır, şöyle konuştu:

"Ramazan sebebiyle tatilini erteleyenlerin planlarını bayram sonrasına göre yapmaları turizmde 'yüksek sezon' trendini değiştirdi. Bu yıl ki 'yüksek sezon' bayram sonrasına kaldı. Bu yıl 20 Ağustos'tan sonra eylül sonu, ekim ortalarına kadar devam edecek bir 'yüksek sezon' dönemi yaşanmasını bekliyoruz. Sahil beldelerindeki oteller bayram sonrasına yoğun bir rezervasyon talebi alıyor."

Bodrum Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ise okulların kapanmasıyla Bodrum ve civarındaki otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti.

Özyurt, "İşletmeler, ramazan dönemi için hem indirim yapıyorlar hem de sahur ve iftara yönelik özel paketler hazırlıyor. İnsanların, kaldıkları otellerde evlerinde ramazan geçiriyormuş gibi ortam hazırlığı içindeler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber