Köylüler senfoni orkestrasına eşlik etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO)'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı ve uzun süredir devam eden ?9 Köy Bir konser? projesi kapsamındaki etkinlikler devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in birçok yerinde vatandaşlarla buluşan orkestra, bu defa Buca ilçesinin köylerine gitti. Kırıklar, Doğancılar, Karaağaç ve Kaynaklar gibi köylerden gelen vatandaşlar, kiraz festivalinin yapıldığı Belenbaşı'nda buluştu. Orkestranın eserleriyle eğlenen köylüler, zaman zaman şarkılara eşlik etti, ritm tuttu. Mahalli müziklerin senfoniyle yoğrulduğu yeni uygulamada köylüler, bazen kendini tutamayarak piste çıktı. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin de dinlediği senfonik köy konseri, yaklaşık iki saat sürdü. Konsere Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Belenbaşı Köyü Muhtarı İsmet Belen ve çok sayıda köylü katıldı.

Milletvekili Denizli, yaptığı açıklamada, ?Türk müziğinin o güzel ezgileri senfoni orkestrası tarafından söylenince vatandaşlarımız çok daha fazla ilgi gösteriyor. Hepimizin kulağında olan, geçmişte duyduğumuz film müzikleri, kasetlerden dinlenen sözler burada yeniden hayat buluyor.? dedi. İZDSO'nun yaptığı hizmetin çok anlamlı olduğunu söyleyen Denizli, ?Senfoni orkestrasının verdiği konserleri, artık sadece salonlarda 200-300 kişi dinlemiyor. Sanat, salonlardan çıkarak halka yayılmaya başladı. Bu işe başladığımızda bu kadar ilgi göreceğini ve büyüyeceğini ben de tahmin etmiyordum. Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Koordinatörü ve Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya ile yıllardır bunun hayalini kuruyorduk ama inanın bugün gördüklerim, hayallerimizin de ötesinde. Projeyi Anadolu'nun her tarafına yayacağız. Hedefimiz, bütün köylere gitmek. En önemlisi de çocuklarımızın ve gençlerimizin bu müziği tanıması ve sanatsal anlayışlarının gelişmesi. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber