'Kürtçe ekmek teknemi yakmayın diye yalvardım dinlemediler'

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da yol keserek ateşe verdiği kamyonun şoförü O.B., Kürtçe yalvarmasına rağmen aracının ateşe verildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

O.B., ?Kargo şirketinde şoför olduğumu, aracın ekmek teknem olduğunu anlattım dinlemediler. Sonra Kürtçe ve Zazaki konuştum yine dinlemediler, aracı ateşe verdiler.? dedi.

Diyarbakır'ın Kocaköy-Lice ilçeleri arasında, bir grup terörist dün gece şehirlerarası karayolunu trafiğe kaparak kimlik kontrolü yaptı. Araçları durduran teröristler, bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra özel bir kargo şirketine ait ?01? plakalı aracı ateşe verdi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden araç şoförü O.B., yaşadıklarını anlattı. Terör örgütü mensuplarının Fis Ovası'nda yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptığını belirten O.B., konvoydaki bir ambulansın da kendileriyle birlikte bekletildiğini söyledi. Bazı örgüt mensuplarının kendisini alıp ormanlık alana götürdüğünü belirten O.B., burada kimlik bilgilerinin kontrol edildiğini kaydetti. O.B., sözlerini şöyle sürdürdü:

?Ben Diyarbakırlı, Hanili olduğumu söyledim. Kargo şirketinde şoför olduğumu anlattım. Araç benim değil, zarar vermeyin. Sadece ekmek teknemdir dedim. Onlarla Kürtçe ve Zazaki konuştum. Aracı yakacaklarını söylediler, yalvardım. Dinlemediler. Bana ormanlık alanda yatmamı, kalkarsam beni öldüreceklerini söyleyerek aracı ateşe verdiler. Diğer araçları da gönderdiler. Onlar gittikten sonra yola çıktım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber