SSK'dan Sağlığa devredilen lisans mezunu memurlar Maliye'ye geçti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5283 sayılı Kanun ile sağlık birimleri Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Bu Kanunun 5'incı maddesinde yer alan "...Bakanlığa devredilen sağlık birimlerinde, devir tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olarak çalışan memurlar devir tarihi itibarıyla kadroları ile birlikte Bakanlığa devredilir.
...Bu Kanun uyarınca devredilen sağlık birimlerinde çalışanlardan birinci, ikinci ve dördüncü fıkralarda belirtilenlerin dışındaki personel ile Sosyal Sigortalar Kurumunun satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödeme işlerinde çalıştırılmak üzere Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığının önerisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının onayı ile tespit edilen personel Bakanlığa devredilmez... "
hüküm gereğince personel kadroları ile birlikte Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Sadece Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığının önerisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının onayı ile tespit edilen personel Sağlık bakanlığına devredilmemiştir.

Diğer taraftan, 5335 sayılı Kanun 27/04/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunun geçici 6'ncı maddesinde şu hüküm yer almaktadır:
"GEÇİCİ MADDE 6.- Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığında görev yapmakta iken 6.1.2005 tarihli ve 5283 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre Sağlık Bakanlığına devredilen en az dört yıllık yüksek öğrenimi bitirmiş memurlardan Maliye Bakanlığınca uygun görülenlerin kadroları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç dört ay içerisinde Sağlık Bakanlığı kadrolarından tenkis edilerek Maliye Bakanlığının kadro cetveline ilave edilir. Tenkis edilen kadrolarda istihdam edilen personel, başka bir işleme gerek kalmaksızın Maliye Bakanlığının kadro cetveline eklenen bu kadrolara atanmış sayılırlar.
Bu madde uyarınca Maliye Bakanlığına atananların Sağlık Bakanlığına devir tarihindeki eski kadrolarına bağlı olarak almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî hakları (fazla çalışma ücreti ile nöbet ücreti hariç) toplam net tutarının, atandıkları yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer her türlü malî hakları (fazla çalışma ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde, aradaki fark tutarı atandıkları kadrolarda kaldıkları sürece, herhangi bir kesintiye tâbi tutulmaksızın ayrıca tazminat olarak ödenir."

Yukarıdaki madde hükümlerinden açık olarak görüleceği üzere;

1- Sadece SSK'dan geçen,
2- En az dört yıllık lisans mezunları Maliye Bakanlığı kadrolarına geçirebilmektedir.

Kanuni düzenleme bu şekilde Bakanlığın iki yıllık yüksek okul mezunlarını Bakanlığa geçirmesi mümkün değildir.

Burada şu hususu da belirtmek gerekmektedir: Personel kadrosu ile beraber Maliye Bakanlığına geçirilmektedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığındaki ücreti ile Maliye bakanlığındaki ücreti arasında fark oluşması halinde bu fark kendisine tazminat olarak geri verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber