'İngilizce Yaz Kampı Projesi'nde yerli ve yabancı eğitimcilerden ders

Batman Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan 'İngilizce Yaz Kampı Projesi'nde sona geliniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) desteğiyle genişletilen proje kapsamında Batman, Mardin, Bingöl, Bitlis ve Siirt'ten gelen 500'e yakın öğrenci, Gaziantep'te Zirve ve Hasan Kalyoncu üniversitelerinde yerli ve yabancı eğitimcilerden İngilizce dersi aldı.

Eğitim sonunda sosyal aktivitelerle de eğlenen Doğu ve Güneydoğulu öğrenciler, öğrenme azimleriyle yabancı eğitimcileri şaşırttı. Amerikalı eğitmen Ward Kelmzın, öğrencilerin azmini şu sözlerle özetledi: ?Bazı öğrenciler o kadar zeki ki Amerika'da bile onlara pek rast gelmedim.?

Öğrenciler, 40 gün boyunca eğitici ve öğretici programlara katılarak, kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, düzenlenen liderlik seminerleri, geleceklerini planlamalarında yardımcı oldu. Aldıkları İngilizce eğitimin yanı sıra Gaziantep'i gezip, çeşitli sosyal aktiviteler de yapan öğrenciler olumlu izlenimler edindi.

Projede yer alan ve Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi olan Mikail İpek, güzel bir yabancı dil eğitimi aldıklarını, bunun gelecekleri için de büyük önem taşıdığını kaydetti. İngilizce'nin dünyanın en ücra köşesinde bile konuşulan bir dil olduğunu anlatan İpek, ?Bu dilin aynı zamanda hem teknoloji, hem eğitim, hem de ticaret dili olduğunu biliyoruz. Biz de kendi dilimizi daha da geliştirmek için çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Batman'dan katılan Rüveyda Nur Akdemir de proje sayesinde bir çok yeri gezdiklerini belirtip, ?Aramıza ilk defa lunaparka giden arkadaşlarımız vardı. Onlar için de farklı bir tecrübe oldu. Hem eğlenceli, hem de yararlıydı.? diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen İngilizce eğitmeni Amerikalı Ward Kelmzın da öğrencilerin oldukça zeki olduğunu belirtti. 40 gün boyunca İngilizce konuşma açısından büyük aşama kat ettiklerini anlatan Kelmzın, ?Ben bu öğrencilerle daha fazla zaman geçirmek isterdim. Bazı öğrenciler o kadar zeki ki Amerika'da bile onlara pek rast gelmedim. Öğrenmede çok istekliler.? değerlendirmesinde bulundu.

Projenin Mardin İl Koordinatörü Serkan Şahin ise öğrencilerin aldıkları eğitimin İngilizce'ye adım atmalarında ve pratik yapmalarında büyük katkı sağladığını dile getirdi. Öğrencilerin, sportif faaliyet, turnuva ve gezilerle de sosyal yönlerinin geliştiğini aktaran Şahin, ?Bu çocuklar, Doğu ve Güneydoğu'nun geleceği. Onları dünya standartlarında eğitmek çok önemli. Bunların başında da İngilizce geliyor. Doğu ve Güneydoğu'daki geri kalmışlığın bu projelerle aşılacağına inanıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber