Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Müdürü Kılıç: Hedefimiz yerel basını güçlü kılmak

Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç, "BİK'in amacı, kurulduğu illerde yerel gazetelere fayda sağlamaktır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlikte yapacağımız düzenlemelerle gerçek kadrolu, içeriği özgün ve kaliteli, okunan, trajı yüksek, güçlü bir yerel basın oluşturmak, en büyük hedefimizdir." dedi.

Basın İlan Kurumu, Şanlıurfa'da şube açtı. Şube müdürlüğüne Şükrü Kılıç atandı. Kılıç, yaklaşık 20 gazete sahibinin katıldığı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, yerel gazetelerin genel durumu ele alındı. Toplantıda konuşan Kılıç, daha güçlü yerel medya arzuladıklarını belirtti. Bunun için de gazetelerin birleşmesini öneren Kılıç, Şanlıurfa'da yaklaşık 30 yerel gazetenin fazla olduğunu aktardı. Prosedüre uymaları noktasında imtiyaz sahiplerini uyaran Kılıç, gazetelere toparlanmaları için bir yıllık süre tanıdı.

Kılıç, Basın İlan Kurumu ve şube kuruluşu hakkında da bilgi verdi. Yeni dönemdeki uygulamalarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Kılıç, sürecin yerel basın mensuplarıyla birlikte yürütüleceğine dikkat çekti. Sürekli toplantı ve görüşmelerle yeni uygulamaları birlikte hayata geçirmeye çalışacaklarını belirten Kılıç, "Basın İlan Kurumu'nun amacı, kurulduğu illerde yerel gazetelere fayda sağlamaktır. Yapacağımız işlerde kaliteyi artırmak en büyük hedefimizdir. Basın İlan Kurumu'nun Şanlıurfa'da görevlerini en güzel şekilde sürdürebilmesi için gazete sahiplerine büyük işler düşüyor. Yapacağımız işlerde elbirliği yaparsak çok güzel sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Basın İlan Kurumu'nun yerel gazetelere her türlü imkânı sağladığını dile getiren Kılıç, "Amaç, sırf gazete çıkarıp da bir etiket sahibi olmak değildir. Çıkardığımız bir gazeteyi halka nasıl okuturuz diye düşünmemiz gerekiyor. Bunun hakkında hep birlikte çalışmamız gerekiyor." diye konuştu. Teknik konularla ilgili bilgileri ise Adana Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mehmet Ayan anlattı.

Toplantı, daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. Şanlıurfa'da faaliyete başlayan Basın İlan Kurumu, bir şube müdürü ve 3 personelle valilik karşısında Prestij İş Merkezi'nde hizmet verecek.

Toplantıya; Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç, Adana Şube Müdürü Mehmet Ayan, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler ve ilde yerel yayın yapan gazete yetkilileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber