Adana'da 'kayıt parası' alınmayacak

Adana'da İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde velilere uyarıda bulanarak, bu yıl öğrenci kayıtlarında 1 TL dahi 'kayıt parası' istenmeyeceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Muhtarlar Birliği'ne üye toplam 21 mahalle muhtarı, Selamet'i makamında ziyaret ederek, yaklaşan yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde görüş alış-verişinde bulundu. Birlik Başkanı Soner Şimşir, birliklerinin 2010 yılında kurulduğunu beş merkez birlik başkanı olmak üzere toplam 216 mahalle muhtarı ile hizmet verdiklerini söyledi. Şimşir, ?Mücavir alan dahil olmak üzere 313 mahalle muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içinde sorumlu olduğumuz mahallelerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz? dedi. Milli Eğitimin kutsal bir görev olduğunu da dile getiren Şimşir, ?Muhtarlar birliği olarak yeni eğitim sisteminde bize düşen ne görev var ise, yapmaya hazırız? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de, muhtarların öneri ve taleplerini dinledi. Muhtarlığın önemli bir işleve sahip olduğunu vurgulayan Selamet, ?Sizlerden gelecek her türlü öneri, talep ve eleştiri bizim için çok önemli. Sizler mahallelerinizde vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve sorumluluk alanlarınızdaki okullarımızın sorunlarını en iyi bilen sizlersiniz. Yeni eğitim ve öğretim yılında '4+4+4' olarak formüle edilen yeni eğitim sistemine geçilecek. Bu birçok yeniliği de beraberinde getirecek" ifadesini kullandı.

Önceki gün ilkokul ve ortaokul müdürleri ile bir araya gelerek, yeni eğitim sistemini anlattığını dile getiren Selamet, "Yeni dönemde ilkokulu bitiren bir çocuğumuz istediği meslek branşında eğitimine devam edebilecek. Bizim varlık sebebimiz çocuklarımız, bizim derdimiz milletimiz. Vatandaşımızı mutlu edemiyorsak, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almalarını sağlayamıyorsak bizim bu koltukta oturmamızın hiçbir anlamı yok. Bu arada göreve geldiği günden bu yana Valimiz Hüseyin Avni Coş, milli eğitimimizin çalışmalarına büyük önem veriyor. Bu da bizim çalışma azmimizi yükseltiyor? diye konuştu

Ziyarette, muhtarların sorularını da yanıtlayan Selamet, her yıl yaşanan kayıt parası sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını vurguladı. Öğrenci velilerinin kayıt parası ödememesi çağrısında da bulunan Selamet, konuşmasını da şöyle sürdürdü; ?Kimse öğrenci velisine kayıt parasını kılıç olarak kullanmasın. Bu konuyla ilgili herhangi bir şikayet aldığımda durum daha farklı olur. Okulun ihtiyaçları var deniyor, kayıt sonrası gidin bir zengine okulunuzun sorunlarını dile getirin yardım isteyin, ikna edin. 2012-2013 yeni eğitim ve öğretim yılında hiçbir öğrenci velisinden 1 TL dahi kayıt parası istenmeyecek.?

Okullar hayat olsun' projesinin devam ettiğini mahallelerdeki bulunan tüm okulların vatandaşın kullanımına açık olduğunu kaydeden Mehmet Ali Selamet, ?Hafta sonları sabahtan akşam dokuza kadar dileyen vatandaşımız okulun olanaklarından faydalanabilir. Okul idaresinden izin alınmasıyla mahalle sakini okulun bahçesinde düğün, nişan veya sünnet gibi toplumsal etkinlikler düzenleyebilir? görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber