Ev hapsine ?ALO' denetim

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediye-si'ndeki yolsuzluk operasyonundan sonra açılan davanın son duruşmasında tahliye edilen 17 sanıktan, haklarında ev hapsi kararı verilen 7 kişi, günün herhangi bir saatinde evlerindeki sabit telefondan aranıp, yerlerinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecek.

Henüz talimat yok

12 Temmuz Cuma gününden beri evlerinden dışarı çıkmayan 7 sanığa, mahkemeden de kontrolü sağlayacak olan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'ne herhangi bir talimat ulaşmadı. Mahkemeden talimatın ulaşması üzerine işlemlere başlayacak olan şube müdürlüğü, kontrolü çeşitli yöntemlerle sağlayacak. Mevzuat gereği, ev hapsindeki kişinin bağlı bulunduğu karakoldaki polisler veya şube müdürlüğündeki uzmanlar tarafından belirsiz saatlerde bulunduğu yerde kontrol edilecek. Sanıklar, günün herhangi bir saatinde adres olarak verdikleri mekandaki sabit telefondan aranıp yerlerinde bulunup bulunmadığı denetlenecek.

Yetkililer: Çıkmayın

Yetkililer, talimat olmamasına rağmen sanıklara, evden çıkmamalarını önerirken, sanıkların avukatları da işlemin bir an önce başlaması için önümüzdeki hafta mahkemeye başvuracaklar.

42 kişiye ?kovuşturma yok' kararı

İzmİr Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı, ikinci duruşmasında Pervin Şenel Genç dışında tüm tutukluların tahliye edildiği davanın savcılık soruşturmasında , şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan 42 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Karar metninde, şüphelilere ait dinleme ve teknik takibe ilişkin tape'ler ve 10 gün içinde imha edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber