Önce Kur'an sonra futbol

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde Kur'an kursu sonrası farklı spor dallarında kurslar düzenlenmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda Muğla'nın Marmaris ilçesinde camiler arası futbol turnuvası düzenlendi.

Camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen öğrenciler ders sonrasında değişik dallarda spor faaliyetlerine katılıyor. En büyük ilgiyi de camiler arasında düzenlenen futbol turnuvası çekiyor.

Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen öğrenciler kurs sonrası spor faaliyetleri ile hem eğleniyor hem de sevdikleri dallarda spor yapma fırsatı buluyor. Turnuvaya katılan 13 yaşındaki Ensar Yıldırım, ?Allah'ın yardımı ile 11 gol attık? derken, 10 yaşındaki Mehmet Sincan ise hem Kur'an öğrendiğini hem de maç yaptığını, bunun çok eğlenceli olduğunu ifade etti.

Turnuvaya katılan öğrenciler kadar seyirciler de heyecanlıydı. Arkadaşlarını desteklemeye gelen Sarıana Camii öğrencisi Sıla arkadaşlarını izlediğini ve iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Öğrenci velisi Tesibe Işık ise cami takımlarına destek olmak için geldiğini, bu şekilde futbol izlemekten memnun olduğunu belirtti.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığı'nın birlikte yürüttüğü ?Kur'an Kurslarında Spor Yapıyorum? kampanyası çerçevesinde Marmaris'te düzenlenen futbol turnuvasında 16 camiden 176 öğrenci 16 takım halinde eleme usulü karşılaşma yapacak. 19 Temmuz günü yapılacak final maçı ile bitecek olan turnuva ilçede ilk kez düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber