Kozan Belediye Başkanı Özgan Balkan gezisinden döndü

Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Tarihi Kentler Birliği'nin Balkan ülkeleri kültürel ve teknik inceleme gezisini tamamlayarak ilçeye döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Kentler Birliği'nin organizesiyle 9-12 Temmuz tarihleri arasında Bosna-Hersek, Makedonya, Sırbistan'ın Üsküp, Ohrid, Kotor, Budva, Dubrovnik, Mostar ve Saraybosna şehirlerine gezi düzenlendi. Eğitim ve araştırma gezisine katılan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, programın kendileri için faydalı bir gezi olduğunu söyledi. Başkan Özgan, ?Türkiye Belediyeler Birliği desteği ve işbirliğiyle tarihi ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması çalışmalarını başarıyla gerçekleştirmiştir. Yurt dışındaki tarihi dokuya sahip kentleri yerinde görmek ve incelemek amacıyla Balkanlar bölgesine düzenlenen teknik inceleme programı tarihi ve kültür şehri Kozanımızda uygulamakta olduğumuz projelerimize fikir ve uygulama noktasında katkı sağlamıştır.? dedi.

Gezmiş oldukları Balkan ülkelerinde Osmanlı mimarisinin büyük oranda yaşatıldığı ve korunduğunu kaydeden Başkan Özgan, ?Üsküp'te özellikle 20'nin üzerinde caminin ibadete açık olduğunu gördük. Gezimizde tarihi çarşılarda yöresel ürünler ve hediyelikler satışa sunulmuş olup bizler de Kozanımızda restorasyonu yapılan tarihi çarşılarımızda bunu gerçekleştirmeye çalışmaktayız. Son yıllarda özellikle Kozanımıza yoğun bir turist akını yaşanmaktadır. Kozanlı hemşehrilerimiz ile el birliği içerisinde hareket ettiğimiz takdirde Kozanımızın da bir Avrupa kenti olmaması için hiçbir sebep yoktur.? değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber