Özbek Köyü Yemek Şenliğine ilgi büyük oldu

Özbek Köy Muhtarlığınca bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Özbek Yemek Şenliği" yoğun ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenliğe CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ile vatandaşlar katıldı.

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, "Özbek Köylülerini bu başarılı organizasyondan ötürü kutladı. Özbek köyünün sorunları hakkında açıklama yaptı. Köy yolunun iyileştirme çalışmalarının yarından itibaren başlayacağının müjdesini verdi. Köy sokaklarının parke taşı ihtiyacının bu yıl içinde karşılanıp sokakların parke taşı olacağını müjdeledi. köy okulunun tamiratı ve eksiklikleri giderilecek" dedi.

Özbek köyünün kadın muhtarı Işık Erdoğan, Özbek köyünün 1000 yılı aşkın tarihini ve kültürel yapısını, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirerek, geleneksel hale gelen yemek şenliğiyle tanıtmak istediklerini, köye ve köylüye katma değer sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Şenlikte Özbekli kadınlar, konuklara geleneksel Özbek yemeklerinin örneklerini sundu. Konuklar şenlik sırasında Özbek Köyü'nün lezzetli yemeklerini tadarken köyde yetişen sebze, meyve, bakliyat ürünlerini satın aldılar.

Şenlikte sanatçı Yunus Kırılmış bağlaması ve türküleriyle konuklara müzik ziyafeti çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber