'Sahte davulculara dikkat'

Lüleburgaz Müzisyenler ve Roman Halk Dansları Derneği Başkanı Mustafa Gürler vatandaşı, ramazan davulcularına bahşiş verirken yaka kartlarına bakmaları konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürler, Ramazan bahşiş toplama zamanında sahte davulcuların ortaya çıktığını kaydederek, vatandaşın bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

Ramazan davulcularının sıkıntılarına da değinen Gürler, ramazan davulcularının yeterli bahşişi toplayamadıklarını ifade etti.

Gürler, Bazı vatandaşlar evde oldukları halde kapılarını açmıyor.Bazıları da çok az bahşiş veriyor. 1 lira hatta 50 kuruş veren var. Ben şöyle düşünüyorum: vatandaş davulcuya günde bir çay ısmarladığını düşünse bu bir ayda 15 lira eder. Sonuçta biz de bir ay boyuna emek harcıyoruz. Kimseyi bahşiş versin diye zorlamıyoruz .Ama bize dilenci muamelesi yapılmasını da istemiyoruz" dedi.

LÜLEBURGAZ'DA 20 MAHALLEDE 92 DAVULCU GÖRE ALACAK

Ramazan davulcularının gerekli izinlerinin alındığını ifade eden Gürler, tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Güler, Gündoğu Mahallesi'nde 7, Güneş Mahallesi'nde 5, Atatürk Mahallesi'nde 3, Özeler Mahallesi'nde 4, Kurtuluş Mahallesi'nde 9, Hürriyet Mahallesi'nde 4, TOKİ Burgazkent'te 1, Kocasinan Mahallesi'nde 11, İstiklal Mahallesi'nde 3, İnönü Mahallesi'nde 3, Siteler Mahallesi'nde 5, Gençlik Mahallesi'nde 3, Dere Mahallesi'nde 3, Yıldırım Mahallesi'nde 3, Barış Mahallesi'nde 2, Zafer Mahallesi'nde 2, 8 Kasım Mahallesi'nde 2, Cumhuriyet Mahallesi'nde 6, Sevgi Mahallesi'nde 1, Yeni Mahalle'de 9, Yıldız Mahallesi'nde 3, Yılmaz Mahallesi'nde 2, Sanayi Sitesi'nde 1 olmak üzere toplam 92 davulcunun görev yapacağını bildirdi.

Gürler: Biz, bir geleneği yaşatıyoruz. Ramazan davulculuğu Ramazan ayının bir rengidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber