İzmir'deki arabalı vapurlarda indirim, taşınan araç sayısını arttırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin araba vapurlarında yaşama geçirdiği indirimli tarife, meyvelerini vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolcu yoğunluğunun azaldığı saatlerde uygulanan tarife sayesinde taşınan araç sayısı yüzde 12 arttı. 2 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren indirimli tarifenin ardından özellikle otobüs ve kamyon sayılarında ciddi artış gözlendi. Durumdan memnun olan kamyon şoförleri, hava sıcaklığının aşırı yükseldiği öğle saatlerinde şehri karayoluyla dolaşmak yerine araba vapuruyla karşıya geçmenin hem rahat hem de ekonomik olduğu görüşünde.

Tarife değişikliğinden önce bin 150 olan günlük araç ortalaması, bin 280'e yükseldi. İZDENİZ Genel Müdür Vekili Salih Aslan, yaptığı açıklamada, ?Üçkuyular-Bostanlı hattında günde 20 sefer yapılıyor. Cuma ve pazar akşamlarıyla pazartesi sabahları, araç durumuna ve yoğunluğuna göre üç gemiyle hizmet veriyoruz. İZDENİZ olarak sefer iptali olmadan çalışıyoruz ve deklare ettiğimiz tarifeyi aynen uyguluyoruz.? dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karara göre ulaşıma talebin en yoğun olduğu saatler dışındaki zaman diliminde arabalı vapurle otomobil taşıma ücretleri 7,5 TL'den 5 TL'ye düşürüldü. Minibüs ve kamyonetler 15 TL yerine 10 TL, midibüsler 22,5 TL yerine 15 TL, otobüs ve kamyonlar ise 30 TL yerine 20 TL ödüyor. Ruhsatlarında ?ticari araç? ibaresi bulunsa dahi Kangoo, Cady, Connect, Doblo, Berlingo ve benzer araçlar, hafta içi uygulamalarda otomobil kapsamında değerlendiriliyor. İndirimli tarife, mesai günlerinde 10.15?15.45 ve 21.30?23.10 saatleri arasında uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber