Çayyolu Antika Pazarı meraklılarını bekliyor

Yenimahalle Belediyesi'nin hayata geçirdiği ?antika pazarı' meraklılarını Çayyolu'nda biraraya getiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köstekli saatlerden ahşap gramofonlara, taş plaklardan kilimlere kadar birçok ürünün yer aldığı 150'ye yakın standı ile her ayın üçüncü pazarı meraklılarını bekliyor.

Resmi açılışının 16 Eylül'de olacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Ortak değerlerimizin paylaşılması ve tarihi yaşatması anlamında çok önemli olan antika pazarı ziyaretçileri adeta zaman tüneline sokuyor. Gaz lambalarından semaverlere, eski kitaplardan tasarım ürünlere kadar her türlü ürünü burada bulabilirsiniz.? dedi.

Antika fiyatlarını kendilerinin belirlediği stant sahiplerinin, kimi Ankara dışından geliyor, kimi bu işle uğraşıyor, kimi de evinde yıllardır biriktirdiği ürünleri antikaseverlerle buluşturuyor.

Organize şekilde derneklerle gerçekleştirilen antika pazarlarının Ayrancı'da ve Yenimahalle'de olduğunu belirten Anadolu Antikacıları Kültür ve Yaşatma Derneği (AAD) Başkanı Şükrü Sarı, ?Amacımız geçmişten gelecek kuşaklara kültürümüzü aktarmaktır. Yenimahalle Belediyesi bu pazarın kurulmasında bizlere öncülük etti ve destek oldu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber