Bağcılar'da iftar klimalı çadırda yapılacak

Bağcılar Belediyesi, 'Ramazan Çadırı, İrfan Sofrası' etkinliklerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 yıl önce kıl çadırda başlayan Ramazan iftarları, bu yıl havaların sıcak olması dolayısıyla klimalı çadırlarda yapılacak.

Bağcılar İnönü Mahallesi Molla Gürani Parkı yanında oluşturulan Ramazan etkinlik alanında, her akşam 2 bin 500 kişi iftar yapacak. İlk iftarla birlikte açılışı yapılacak olan Ramazan çadırında, her akşam alanında uzman konukların katılımıyla konferanslar ve paneller düzenlenecek.

Ramazan etkinlikleri 24 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleştirilecek. Bağcılar Belediyesi, Ramazan'ın Ağustos ayına gelmesi dolayısıyla geçtiğimiz yıl başlattığı klimalı çadır uygulamasını devam ettiriyor. Tanıtım toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan geleneğinin 17 yıl önce bir kıl çadırla başladığını ve o günlerden bugünlere gelindiğini söyledi. Ramazan'ın, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının arttığı bir ay olduğunu ifade eden Çağırıcı, ?Bağcılarlı hemşehrilerimiz, bir ay boyunca burada hem iftarlarını yapıyor, hem de gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliklere katılıyor. Bu ve buna benzer etkinlikleri toplum olarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına çok önemsiyorum. Ramazan Çadırı İrfan Sofrası etkinliklerimizin yanı sıra Nostalji Bahçelerimizde ve her mahallemizde iftar programlarımız olacak. Her gün 5 bin kişiyi iftar sofralarımızda buluşturmayı hedefliyoruz. ? diye konuştu.

İftar çadırı toplam 16 klima ile serinletilerek vatandaşların sıcak havadan bunalmasının önüne geçilecek. Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirileceği alan üzerinde kafeterya, otopark, alış-veriş stantları da yer alacak. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılacağı iftar yemeği her akşam hayırsever bir işadamı tarafından karşılanacak. Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklerde, güvenlikte yüksek düzeyde olacak. Alanda 25 güvenlik görevlisi ile birlikte farklı bölgelere yerleştirilen güvenlik kameraları ile 24 saat gözetim yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber