Vetolu hâkim Yargıtay üyesi

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay'ın yaklaşık 1.5 yıldır boş bulunan 31 ve Danıştay'ın 3 üyeliğine atamalar yaptı. Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilmesiyle ilgili kararnameyi Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği Ceza İşleri Genel Müdürü Nihat Ömeroğlu da Yargıtay üyesi seçildi.

Yargıtay'ın yeni üyeleri arasında, daha önce farklı nedenlerle kamuoyunun gündemine gelen isimler de yer aldı.
HSYK'nın en dikkat çekici seçimi Nihat Ömeroğlu oldu. Ömeroğlu, Bursa'da görev yaptığı dönemde, Interbank'ın içini boşaltmak suçundan yargılanan Cavit Çağlar'la oğlu ve arkadaşlarının beraatlarına karar vermişti. Karar Yargıtay'dan dönmüş, Ömeroğlu'nun ayrılmasından sonra aynı mahkeme Çağlar'ı rekor bir cezaya mahkûm etmişti.

Yine Bursa'da duruşmaya tespihle çıkmasına tepki gösteren bir kişiyi tutuklattığı öne sürülen Ömeroğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na da önerilmiş, ancak Çankaya Köşkü'nce veto edilmişti. Ömeroğlu'nun, bir hâkimi Neşter davası sanıklarından Haldun Erdavran'la tanıştırdığı da iddia edilmişti. HSYK, Azınlık Hakları Raporu aleyhinde oy kullanan Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kürtül'ü de Yargıtay üyeliğine seçti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber