Ankaralı yatırımcı Batman'da incelemelerde bulundu

Ankara'da OSTİM Sanayi Sitesi'nde faaliyet yürüten Metal Market firmasının sahibi Mustafa Konyalı, TÜMSİAD Batman Şubesi üyeleri ortaklığında kuracağı fabrikanın ön fizibilite çalışması için Batman'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD şube yetkilileri tarafından karşılanan Konyalı, DİKA İl Koordinatörü Kadir Öz, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Zeynep Akbel, All Alçı fabrikası yönetim kurulu üyesi Hasan Ekmen, TRC yalıtım firması sahibi M. Sıddık Terece ve Günsu Meyve Suları Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Subat Günaydın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Mustafa Konyalı ile yapılan görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, son teşvik yasasının sağladığı avantajlar ve TÜMSİAD'ın diğer şubeleriyle olan iyi ilişkiler sonucu, daha önce de değişik illerden yatırımcıları ağırladıklarını ifade etti. Yeşilyurt, ileriki dönemlerde Batman'a davet edecekleri iş adamlarından yatırım yapmalarını beklediklerini ifade etti.

Ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Mustafa Konyalı, Batman'da tanıştığı kamu görevlilerinin iyi niyetli olduklarını, sanayicileri de gayet samimi bulduğunu, TÜMSİAD'ın ise doğu ve batı arasındaki köprü görevini çok iyi yerine getirdiğini söyledi.

Konyalı, Batı illerindeki iş adamlarının Doğu illerine yatırım yapmaları için TÜMSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının rehberliğine ve ortaklıklarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Konyalı, TÜMSİAD'ın gerek kamu, gerek sanayi çevresinde iyi itibara sahip olduğunu, projesi tamamlanan yatırımı kısa sürede somutlaştırmak istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber