MEB: 2005 OKS puanlarının geçen yıla göre 50-60 puan artabilir

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tercihte bunun göz önünde tutulmasını isteyen bakanlık, 'Önemli olan tavan değil, taban puanı bilmek' dedi

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 2005 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS), puanların geçen yıla göre 50-60 puan artmasının beklendiğini, veli ve öğrenciler için taban puanın bilinmesinin, tavan puandan daha önemli olduğunu bildirdi.

OKS ile ilgili basında çıkan haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı dün bir açıklama yaptı. Açıklamada, tercih kılavuzunun içerik olarak 15 ana bölümden oluşturulduğu, her bölümün, bakanlıkla ilgili öğretim dairelerinin görüş ve talepleri doğrultusunda oluşturulduğu kaydedildi. Bilgi amaçlı bölümlerle birlikte öğrenciye, mezun olduğu okul yönetimine ve kazandığında kayıt yaptırabileceği okul yönetimine yönelik iş ve işlem basamaklarının sade ve anlaşılır bir şekilde belirtildiği vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Ön kayıtlar dahil en son puanın adaylara bildirilmesi hususunda yargı kararı bulunmaktadır. Bu noktadan baktığımızda internet adresinde 2004 merkezi yerleştirme taban-tavan ile bunların 2005 OKS'ye göre dönüştürülmüş puanlarıyla 2004'te en son puan yayımlanmaktadır. Burada verilen yüzdelik dilimler, okullardan alınan bu puanların çevrilmesini göstermektedir. Herkesçe kılavuzun ve tabloların çok iyi incelenmesi gerekmektedir."

Puanların artmasının il ve ilçe tercihlerinin kalkmasından ve bu yıl taban puanı geçen öğrenci sayısının 703 bin 533 olması nedeniyle aynı puan aralığında tahmin edilenden daha fazla öğrenci bulunmasından kaynaklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Ağırlıklı standart puanların OKS puanlarına dönüştürülmesinde en düşük ve en yüksek standart puanları da kullanılmaktadır. 2005'teki en düşük ve en yüksek ağırlıklı standart puanları arasındaki farkın 2004'e göre daha yüksek olması neticesinde bu yıl, geçen yılın ilan edilen taban puanlarından 50-60 puan daha fazla olacağı tahmin edilmektedir."

Açıklamada, süper liselerden hazır olanların bu öğretim yılından itibaren Anadolu liselerine dönüştürüldüğü kaydedildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber