Alanya'da çöp krizi

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar beldesinde 26 yıldır kullanılan vahşi çöp depolama alanının Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kapatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'nın turistik beldesi Mahmutlar'da 10 bin metrekarelik çöp depolama alanının Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından önceki gün kilit vurularak kapatıldı. Dün başlayan krize bugün geçici olarak çözüm getirildi. 37 turistik tesis yer alan 24 bin nüfuslu beldede dünden bu yana çöp toplanmaması üzerine yaşanan sorun nedeniyle Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı toplantı yaptı.

Cadde ve sokaklardaki konteynerlerden taşan atıkların çevreye kötü koku yayması ve görüntü kirliliğine neden olmasının turizme zarar verdiğini belirten Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, toplanan çöpler için geçici bir süre Alanya Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı'nın kullanılmasını önerdi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun bu öneriyi kabul etmesi üzerine kriz geçici olarak çözüldü. Başkan Çelik, "Çöpümüzü dökeceğimiz başka bir alan olmadığı için burayı kullanmak zorundaydık. Alanya Belediyesi soruna geçici de olsa çözüm buldu. Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (ALTAB) 'nin 28 Ağustos'ta yapılacak ihale ile kurmayı planladığı 'Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla Mahmutlar ve diğer beldelerin bu sorunu ortadan kalkmış olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber