Geçici servis köprüsünde tehlikeli yolculuk

Mersin'in Mut ilçesini, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlayan Kadıköy Köprüsü'nün ayaklarındaki çökmeler nedeniyle ulaşıma kapatılarak, hemen yanı başına yapılan servis köprüsü adeta tehlike saçıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu köprü ile ilgili olarak yerinde incelemelerde bulunan AK Parti Mut İlçe Başkanı Ali Akgül, ırmak üzerine büz koyarak yapılan geçici servis köprüsünün, ulaşım açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Akgül, olası bir sağnak yağış ve sonrasında yaşanacak sel halinde geçici köprünün istenmeyen olaylara davetiye çıkartabileceğini, bu nedenle de kış gelmeden Kadıköy Köprüsü'ndeki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması çağrısında bulundu.

Kadıköy Köprüsü ile ilgili olarak çalışmalar ile ilgili olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarının da sözü veren Akgül, "Burası Karaman iline bağlı Ermenek ilçesi ile Mut ilçesini birbirine bağlayan önemli bir karayolu hemen girişimlerimizi yapacağız bu konuda vatandaşlar rahat olsun" dedi.

Öte yandan, Pirinç Suyu Irmağı üzerinde kurulu bulunan ve Kadıköy sınırları içerisinde 1943 yılında onarımı yapılan Kadıköy Köprüsü'nün, Roma Dönemi'ne ait olduğu belirtiliyor. Kadıköy Köprüsü'nde bir süre önce köprünün beton bölümündeki ayaklarında yaşanan çökme ve duvarlardaki yıkılma nedeniyle yaya ve araç geçişine kapatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber