Çorum Belediyesi'nden teknolojik bir hizmet daha

Çorum Belediyesi, ilde yaklaşık 400 kilometrelik alanda ortofoto ve fotogrametrik harita hazırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazırlanan haritalar altyapı projeleri, imar uygulamaları ve teknik altyapı bilgi sisteminde kullanılacak ve belediye çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sayısal fotogrametrik haritaların, Çorum'un geleceğine yön verecek birçok altyapı ve üstyapı çalışması ve projeler için temel oluşturacağını belirterek bu çalışmayla birlikte Çorum Belediyesi'nin altyapı ve imar planlamalarında hataların en aza ineceğini vurguladı.

Başkan Külcü, Çorum Belediyesi'nin teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler içerisinde ilk sıralarda yer aldığının altını çizerek "Ortofoto ve fotogrametrik haritalar sayesinde şehrimizin kaynakları israf edilmeden verimli bir şekilde kullanılacak. Bizim temel görevimiz en az maliyetle, şehrimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve Çorumlu hemşehrilerimizin yaşam standardını, yaşam kalitesini yükseltmektir" dedi.

Külcü, "Bu çalışmanın tamamlanması ile şehrimizin gelişen dokusunun hali hazır haritalara ve planlara yansıtılması mümkün olacak. Ayrıca şehrin hareketinin periyodik aralıklarla izlenebilmesi, imar planlarının yapımı konusunda yapılaşma hakkında bilgi verilmesi, yol, kavşak, altyapı çalışmaları ve projelerinde güncel ve doğru bilginin kullanılması mümkün olacaktır" dedi.

14 Ocak 2011 tarihinde imzalanan sözleşme ile çalışmaların başladığını, proje kapsamında arazi çalışmalarında 320 adet yer kontrol noktası tesis edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uçağa monte edilmiş digital hava kamerası kullanılarak 8 cm çözünürlüklü sayısal renkli hava fotoğraflarının çekiminin yapıldığını ve Çorum genelinde fotogrametrik usulle bin 89 adet 1/1000 ölçekli ortofoto ve fotogrametrik harita üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Külcü, projenin İller Bankası yetkililerince kontrollerinin gerçekleştirildiğini ve kontrol aşamasının ardından iki ay içerisinde tüm hali hazır harita ve ortofoto çalışmalarının Çorum Belediyesi'ne teslim edileceğini, hali hazır harita işlemlerinin tamamlanmasından sonra nazım imar planı için önemli bir adım atılmış olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber