28 Temmuz 2005'in önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin

Kadın İşlerinden Sorumlu Bakanı Mesude Celal ile görüşecek.

- Erdoğan ayrıca, MİT Müsteşarı Taner ve MGK Genel Sekreteri Alpogan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

2- Devlet Bakanı Tüzmen, Adana'da ziyaretlerde bulunacak, işadamları ile bir araya gelecek.

3- Pakistan Savunma Sanayi Bakanı Waraich, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü ziyaret edecek.

4- İçişleri Bakanı Aksu, Isparta'da temas ve incelemelerde bulunacak.

5- CHP, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Belediye Kanunu'nun iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açacak.

6- Siyasi partilerden...

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, Aksaray'da ve Konya'nın Karapınar ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

- DYP Genel Başkanı Ağar, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacak.

7- KKTC'de, Azeri heyetinin temasları...

- Bakü'den doğrudan uçak seferiyle dün Lefkoşa'ya giden Azeri heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Talat tarafından kabul edilecek.

- Eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Azeri heyetine brifing verecek.

8- Bulgaristan'da hükümet kurma çalışmaları...

- Başbakan Stanişev'in lideri olduğu Bulgaristan Sosyalist Partisi ile Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin oluşturduğu koalisyon hükümeti için güven oylaması tekrar yapılacak.

9- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, Adana Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

10- TBMM Demokrasi Komitesi üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili İdris Uysal'ı ziyaret edecek, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve yerel yöneticilerle toplantıda bir araya gelecek.

11- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ni de ziyaret edecek olan Yalçıntaş, daha sonra Berlin fuarı yöneticileri ile görüşecek ve Türk-Alman İşadamları Birliği'nin (TDU) toplantısına katılacak.

12- "Çevresel Bilgi Sistemi"ne ilişkin protokol, Çevre ve Orman Bakanlığı ve sistemin geliştirilmesine katkıda bulunan kurumlar arasında imzalanacak.

13- Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim öğrencilerine "ücretsiz ders kitabı temini projesi" kapsamında ihtiyaç duyulan ders kitaplarının ihalesi yapılacak.

14- İstanbul Valisi Güler, Patrona Halil Hamamı olarak bilinen II. Beyazıt Hamamı'nın yenilenmesi çalışmalarını tanıtacak.

- Vali Güler ayrıca, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane ve Kadıköy'de hayırseverler tarafından yaptırılacak okulların protokollerini imzalayacak.

15- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Tavukçu Deresi'nin çevresindeki ev ve işyerlerinin yıkım çalışmalarına katılacak.

- Topbaş, ayrıca kendisine veda ziyaretinde bulunacak ABD'nin İstanbul Başkonsolosu David Arnett ve Portakal Sanat ve Kültür Evi'nin sahibi Raffi Portakal ile görüşecek.

16- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Antlaşması çerçevesinde imzalanacak Ek Protokolün, siyasi ve ekonomik sonuçları konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

17- Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Sivas'ta Valiliği ziyaret edecek, gezi ve incelemelerde bulunacak.

18- Gaziantep-Kilis Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda yapılacak.

19- Festival... Tören... Toplantı...

- "Gümüşhane 12. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Şenlikleri" başlayacak.

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Çukurova'da yetiştirilen sezonun ilk kütlü pamuğu borsada satışa sunulacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında öğrenci stajına ilişkin protokol imzalanacak.

- "KOBİ Fırsat Penceresi" Projesi kapsamındaki kursu tamamlayan 21 kursiyere Ege Genç İşadamları Derneği'nde törenle sertifikaları verilecek.

20- Türkiye'nin tarım başkentleri...

- Konya-Karaman bölgesi en fazla bitkisel üretim yapılan bölge olurken, üretim değeri açısından Adana-Mersin yöresi ilk sırada bulunuyor.

- Canlı hayvan değeri açısından Bitlis-Hakkari-Muş-Van, hayvansal üretim değeri açısından ise Kocaeli-Sakarya- Düzce-Bolu-Yalova ilk sırada yer alıyor.

21- Mortgage Sistemi...

- İZTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kazançoğlu:

- "Bu sistemin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için uzun vadeli fonların yaratılması, ipoteklerin alınıp-satıldığı bir ikinci el piyasasının oluşturulması gerekir."

- EGE KOOP Başkanı Aslan: "Bu sistem, konut edinmek isteyen dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olmasına herhangi bir kolaylık getirmeyecektir."

- İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı Akgün: "Emlakçılar için 2005 yılı gümüş ise 2006 altın yıl olacaktır."

22- Türk kuyumculuk ürünlerinin ihracatı artıyor.

- İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer:

- "Geçen yıl 930 milyon dolarlık ihracat yapan sektörün, Haziran sonu itibariyle 12 aylık ihracatı 1 milyar doları aştı."

- "Turizmde, (altın Türkiye'den alınır) şeklinde bir düşünce net olarak ortaya çıkmıştır."

- "Bizim tek bir hedefimiz var, o da dünya liderliği."

23- "Süper Lig'e Merhaba" gecesi...

- Futbol Federasyonu ile ligin yayıncı kuruluşu Digitürk tarafından İstanbul'da ortaklaşa düzenlenecek gecede, futbol camiası bir araya gelecek.

24- Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Levent Bıçakcı, sözleşmesi feshedilen Milli Takımlar İdari Menajeri Can Çobanoğlu ile birlikte federasyon binasında basın toplantısı düzenleyecek.

25- Voleybolda uluslararası sınavlar...

- 14. Dünya Genç Bayanlar Şampiyonası finallerine, Ankara ve İstanbul'da, 2 grupta yapılacak toplam 6 maçla devam ediliyor.

- Türkiye, gruptaki 5. ve son maçını ABD ile yapacak.

- Azerbaycan'ın Guba kentinde süren 14. Dünya Bayanlar "Grand Prix" Avrupa elemelerinde Türkiye, gruptaki 3. ve son maçında ev sahibi Azerbaycan ile karşılaşacak.

26- Polonya'nın Poznan kentinde süren 17. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final (F) Grubu'ndaki 3. ve son maçını, ev sahibi Polonya ile yapacak.

27- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor.

- Gençlerbirliği, yeni sezonu bu akşam düzenlenecek törenle açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber