İş kadınları İzmir'deki zirvede buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 18 iş kadını derneği, İzmir'de düzenlenen zirvede biraraya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıdan kadının iş dünyasında daha aktif rol alabilmesi için erkeklerle dayanışma içinde olması ve birlikte mücadele etmek gerektiği sonucu çıktı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) çatısı altındaki 18 iş kadını derneğinin başkanı, Hilton Otel'de, 'TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu' toplantısında biraraya geldi. İlk kez gerçekleştirilen bu zirveye Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) öncülük ederken, en büyük vurgu federasyon bünyesindeki diğer kuruluşlarla ve erkek meslektaşlarla dayanışmaya yapıldı. Daha çok kadın girişimci ortaya çıkması için de projelerin konuşulduğu toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

YILMAZ: TÜRKİYE'NİN SORUNU

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan Komisyon Başkanı ve EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz, "Öncülerin şehri İzmir'de Türkiye'nin en büyük iş kadını derneklerinin yöneticilerini biraraya getirmeyi başardık. İki saati aşkın bir süre devam eden toplantıda kadının iş dünyasında daha fazla yer alması için neler yapabileceğini tartıştık. Türkiye'nin en etkin 18 kadın derneğinin başkanı olarak fikir ve projelerimizi ortaya koyduk. Ancak kadının daha etkin olması için erkeklerle birlikte çalışılması gerektiği ortak fikrinde buluştuk" dedi. Kadın iş dünyasında yer almasının Türkiye'nin sorunu olduğunu vurgulayan Yılmaz, "O nedenle TÜRKONFED üyesi toplam 130 dernekte bu tür projelerin ortaya çıkmasını ve hayata geçmesini sağlayacağız. Bu konuda karar aldık. Önümüzdeki günlerde daha etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, Danimarka'da kadınların iş hayatına katılım düzeyi yüzde 46 iken Türkiye'de bu oranın yüzde 20'ler seviyesinde olduğuna da dikkat çekerek en az yüzde 40'lık bir oran hedeflediklerini kaydetti. Kadınların iş hayatında yer almasının önünde birçok engel olduğunu, kreş imkanlarının yetersiz olması, mesleki eğitimin gelişmemiş olması başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için devlete de çok büyük sorumluluklar düştüğünü anlatan Yılmaz, bundan sonraki projelerin de bu sorunları çözmeye yönelik olacağını sözlerine ekledi.

Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİAD) Başkanı Devrim Erol ise, kadının iş hayatındaki etkinliğinin artırılması için projeler yapılmasını sağlamak istediklerini belirtti. "Türkiye'nin en aydınlık şehri olan İzmir'de bu toplantıyı yapmaktan çok mutluyuz" diyen Erol, TÜRKONFED'in bu konudaki duyarlılığı ile projelerinin başarıya ulaşacağına inandığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber