Dere ıslahı 5 milyon liralık ürün kaybını önleyecek

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı 4 köyde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülen dere ıslahı çalışmasıyla su taşkınlarının önüne geçilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Islah çalışması tamamlandığında 5 milyon liralık ürün kaybını önlenecek.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ilıca köyü Dere Islahı çalışmasını yerinde inceledi. Selamoğlu, Polatlı'nın Avdanlı, Hacımusul, Ilıca, Kocahacılı köylerini kapsayana dere ıslahı çalışmasıyla 10 bin dönüm arazide su taşkınlarının önleneceğini, 14 kilometrelik derenin ıslahıyla yıllık ortalama 5 milyonluk liralık ürün kaybının önüne geçileceğini kaydetti. Selamoğlu, "İnşallah bundan sonra bu 4 köyümüzde sel felaketi yaşanmayacak. Çiftçimiz zor durumda kalmayacak. Aynı hat üzerinde bir derenin ıslah talebi daha var onu da DSİ ile görüşeceğiz." dedi.

Ülkede her beş yılda bir tarımsal afet yaşandığını vurgulayan Selamoğlu, tüm üreticilerin TARSİM sigortasını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Selamoğlu, TARSİM sigortasının getirildiğini bu nedenle hükümetin, afet kapsamında borçların ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici de, mart ayında Haymana'dan başlayarak Ilıca Köyü deresinden kaynaklanan sel felaketi olduğunu, o dönemde köylülerin dere ıslahı talebini AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu'na ilettiklerini ve dere ıslahı çalışmasının başladığını, bundan sonra 4 köyde sel felaketinin yaşanmayacağını ifade etti.

Selamoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Bilici, İl Genel Meclis Üyeleri Zekai Kaya, Mustafa Akkaya ve Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu'ndan ilçenin sorunları hakkında brifing aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber