Uludağ Üniversitesi Avrupa'ya örnek oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Nöroşirurji Kliniği, Avrupa Uzmanlar Birliği'nin (European Union of Medical Specialists) Nöroşirurji Bölümü tarafından akredite edildi.

2003 yılında başlatılan akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlandığını resmen açıklayan Avrupa Uzmanlar Birliği Nöroşirurji Bölümü, Bursa'da verilen uzmanlık eğitiminin Avrupa ile denk olduğunu gösteren sertifikanın Şubat ayında gönderileceğini bildirdi. Birlik, ayrıca UÜ Tıp Fakültesi Nöroşirji Kliniği'nde verilen uzmanlık eğitimini tüm Avrupa'ya örnek gösterip, akreditasyon sürecinin direktörlüğünü yürüten Prof. Dr. Ender Korfalı'ya da Birliğin Nöroşirurji Bölümü Akreditasyon Heyeti'nde görev almasını istedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 2000 yılında başlattıkları eğitim reformunun meyvelerini almaya devam ettiklerini söyledi. Daha önce, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin Avrupa'da ortak yüksek öğretim alanı meydana getirmeyi amaçlayan Bologna reformlarının hayata geçirilmesi konusunda yaptığı özgün çalışmayla, 662 Avrupa üniversitesine en iyi örnek olarak gösterildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Yurtkuran, "Fakülte ve yüksekokullarda, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde eğitim, öğretim ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik akreditasyon çalışmaları sürüyor.

Amacımız Uludağ Üniversitesi'ni Türkiye'nin ve Avrupa'nın saygın üniversitelerinden biri yapmak" dedi. Kliniğin akreditasyonuyla ilgili program direktörü ve Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Korfalı, Nöroşirurji Kliniği'nin akredite olmasının, burada verilen uzmanlık eğitiminin Avrupa'ya denk olduğu anlamına geldiğini vurguladı.

Prof. Dr. Korfalı, "Bizim burada uzman olan beyin cerrahları artık hiçbir mesele yaşamadan Avrupa'da uzman olarak çalışabilecekler" diye konuştu. Prof. Dr. Korfalı, akreditasyon süreciyle ilgili de şu bilgileri verdi:

"Akredite olmak için 2003 yılı Aralık ayında başvurmuştuk. Birlik, önce program direktörü olarak benim uzmanlığımın yeterli olup olmadığı konusunda incelemeler yaptı. Yeterli olduğunu gördükten sonra da klinikteki uzmanların son beş yıl içinde aldıkları eğitimleri değerlendirdi. Şu anda mevcut olan uzmanların aldıkları eğitim imkanları, yurtdışına gidip gitmemeleri, yaptıkları ameliyat sayıları, hastanenin, kliniklerin durumu, bizim eğitim verdiğimiz ameliyathaneler, araştırma laboratuvarlarımız gibi bütün ögeleri değerlendiren bir rapor sunduk.

Geçen hafta birliğin uzman heyeti gelerek inceleme yaptı ve raporunu hazırlamak üzere ayrıldılar. Henüz raporu sunmadılar ama bize resmen, akredite olduğumuzu, sertifikayı da Şubat ayında Lüksemburg'ta yapılacak toplantıda vereceklerini söylediler. Bundan sonra her beş yılda bir ben program direktörü olarak bir mektup göndereceğim, o mektuba dayanarak sertifikamızın geçerliliğini onaylayacaklar".

Avrupa Uzmanlar Birliği Nöroşirurji Bölümü'nün bugüne kadar Avrupa'da 13 kliniği akredite ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ender Korfalı, bunların içinde sadece Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bulunduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber