Katı Atık Depolama Tesisi'ndeki yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Katı Atık Depolama Tesisi'nde, hava sıcaklığı nedeniyle yanıcı maddelerin tutuşmasından dolayı çıktığı düşünülen yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangına, itfaiye ekipleriyle birlikte iş makineleri de alana toprak örterek müdahalede bulunuyor.

Katı Atık Depolama Tesisi'nde dün 16.00 civarında, hava sıcaklığı nedeniyle yanıcı maddelerin tutuşmasından dolayı çıktığı düşünülen yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek 30 dönümlük alana yayıldı. Yangın, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Ancak, yoğun rüzgarın etkisiyle yangın kontrolden çıktı.

Ekipler, yangını söndürmek için tekrar çalışmaya başlarken, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin iş makineleri ile arazözleri destek için bölgeye yönlendirildi. Geniş bir alanda söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları yapılırken, alttan devam eden yangını söndürmek için iş makineleri, alanı toprakla kapatmaya devam ediyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer Yalım, ?Gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Korkulacak herhangi bir şey yok. Fakat, üzülecek bir durum. Çöplüğün içerisinde bulunan her türlü yanıcı maddenin çıkardığı gazdan dolayı söndürmede güçlük çekiyoruz. Bununla birlikte metan gazı tehlikesi de devam ediyor. Ekiplerimiz ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Zeminin yeterince elverişli olmayışı, havanın çok sıcak oluşu bizi olumsuz yönde etkilemekte. Fakat gerekli müdahaleyi yapıp en kısa sürede söndürmeye çalışacağız.? ifadelerini kullandı.

Şu anda 8 ekibin bölgede olduğunu dile getiren Yalım, olaya sadece suyla müdahale edilmediğini, iş makinelerinin de destek verdiğini kaydetti. Yalım, şunları söyledi: "Metan gazının yoğun olması, çöpün sıkıştırıldığı noktada sadece üstteki söndürmeyi sağlayabiliyoruz. Alttan yanma devam ettiği için üstüne çok uzamaya başladı. Üzerini örterek, oksijenle temasını kesiyoruz. Yangının hem gelişmesini önlüyoruz hem ısısını düşürüyoruz. Soğutma işlemlerimiz, söndürülen yerlerde devam ediyor. Çok geniş bir alan olduğu için ekiplerimizin her noktada bulunması gerekiyor. Bu da bizi yoruyor.? Yalım, söndürme çalışmalarının ardından yapacakları incelemeyle, yangının çıkışıyla ilgili daha net bilgiye ulaşacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber