'Behçet Oktay bildiklerini ifşa etmesin diye öldürüldü'

Ölümü şüpheli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın davası, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay'ın kızkardeşi Zeynep Demirci, abisinin yıllarca terörle mücadele ettiğini belirterek, "Birçok şey biliyordu. Bildiklerini ifşa etmesin diye öldürüldü." dedi.

İlk duruşmaya sanık Halil Kesici ve avukatı ile Behçet Oktay'ın eşi Şengül Oktay, oğlu Mehmet Togan Oktay, kızkardeşi Şule Oktay ile Zeynep Demirci, abi Nezih Turgut Oktay ile avukatları katıldı.

Mahkeme, Oktay'ın eşi Şengül Oktay, oğlu Mehmet Togan Oktay, kızkardeşi Şule Oktay ile Zeynep Demirci, Nezih Turgut Oktay'ı davaya müdahil olarak kabul etti. Mahkeme Başkanı, daha sonra iddianameyi sanığın yüzüne okudu.

Oktay'ın ölümü sırasında yanında bulunan Halil Kesici'ye iddianamede 'adam öldürmek' suçlaması yapılıyor. Halil Kesici, "Emniyet ve savcılıkta söyleyeceklerim dışında diyecek birşeyim yok. Basın yayında çıkan haberlerle ilgili gereğinin yapılmasını istiyorum." dedi. Hakimin "Nedir bunun doğrusu" sorusuna Kesici, "Okuduklarınızdır. O şekilde oldu. Gece geç vakti geldi, sarhoştu. İçeri gel dedik, gelmedi." karşılığını verdi. Kesici, silahı kesinlikle ellemediğini savundu. Behçet Oktay'ı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını dile getiren Kesici, kız kardeşiyle ilişkisi olduğunu ifade etti.

Üç aydır görüşmediklerini anlatan Kesici, Oktay eve geldiğinde kız kardeşinin Kuşadası'nda olduğunu ifade etti. Behçet Oktay'ın yoğun alkollü olduğunu ve ayakta duramaz vaziyette bulunduğunu anlatan Kesici, alkolün rakı kokusu gibi geldiğini kaydetti.

"SİLAHA DOKUNMADIM"

Oktay'ın annesine "Seni çok üzdüm. Hakkını helal et" dediğini ve dışarı çıktığını dile getiren Kesici, kara saplanan aracı kurtarmak için çalıştıklarını söyledi. Oktay'ın araçtan inerken kayarak yere düştüğünü ifade eden Kesici, patlama sesi duyduğunu belirterek Oktay'ın yere yığıldığını gördüğünü aktardı. Oktay'ın başını göğsüne dayayarak 112 ve 155'i aradığını anlatan Kesici, el svapları konusunda ise "Silaha dokunmadım. Behçet abinin üzerindeki barut izleri olabilir. Tabancayı görmedim. O bizim babamız gibiydi. Onun için canımı verirdim. Böyle bir şerefsizliği yapmadım." diye konuştu.

"HANGİSİNİ İSTİYORSANIZ ONU YAZIN"

Kesici'nin emniyet ve savcılıktaki verdiği ifadeler okundu. Hakimin ifadelerdeki çelişkiyi sorması üzerine ise Kesici, "Hangisini istiyorsanız onu yazın. 3 sene olmuş hatırlamıyorum. Emniyetteki ifadeler daha doğrudur. Sıcağı sıcağına anlattım. Silahı bulduğunu görmedim. Her iki elini kullandığı gördüm. Birlikte ava da gittik, atış poligonunda da gördüm." dedi.

"Onu öldürecek kadar şerefsiz değilim." diyen Kesici'ye hakim, "O seninle Allah arasında. Nerden bileceğiz." karşılığını verdi. Çelişkilerin yeniden hatırlatılması üzerine Kesici, "O dönem yaşadığım travma nedeniyle öyle hatırlıyorum. Silahı görsem, müdahale ederdim." ifadelerini kullandı.

"BU BİR İNTİHAR DEĞİL CİNAYET"

Behçet Oktay'ın kardeşi Şule Oktay ise bunun bir cinayet olduğunu ve aydınlatılması gerektiğini söyledi. Adaletin yerini bulmasını isteyen Oktay, abisinin intihar etmediğini vurguladı. Abisinin solak olduğunu, sağ elini kullandığını hiç görmediğini antalan Oktay, abisinin annesi dışında başkasına anne demesinin mümkün olmadığını belirterek konunun mahkemeye gelmesinden üzüntü duyduklarını ve dikkatli olunmasını istedi.

Olay günü iki kez görüştüklerini ve moralinin iyi olduğunu anlatan Oktay, abisinin gönül ilişkisinin de 5 yılını bildiğini ifade etti.

Behçet Oktay'ın eşi Şengül Oktay da Halil Kesici'nin yalan söylediğini savundu. Eşinin sağ elini değil sol elini hep kullandığını dile getiren Oktay, olayın planlı programlı yapıldığını ileri sürdü. Olay gecesi yemekte bulunan insanların adlarını sayan Oktay, eşinin intihar edecek bir insan olmadığını, öldürüldüğünü vurguladı.

Eşinin fazlasıyla çok şey bildiğini dile getiren Oktay, yemeğe katılanlara baş kaldırdığı için öldürüldüğünü savundu. Eşinin Emniyet'teki kasasından da bahseden Oktay, buradaki eşya ve bilgilerin savcılık eşliğinde değil, tutanak dışı açıldığını belirtti. Kasadaki bazı belgelerin yok edildiğini ileri süren Behçet Oktay'ın eşi Şengül Oktay, kasada İbrahim Şahin'e ait belgeler olduğunu savundu.

"EŞİMİN MEZARI AÇILSIN"

Behçet Oktay'ın mezarının açılmasını isteyen Oktay, o geceki telefon kayıtlarının çıkarılmasını talep etti. Mermi çekirdeğinin halen kayıp olduğunu ve bulunmasını isteyen Oktay, Kesici'nin yönlendirildiğini, olayda başka insanların da bulunduğunu kaydetti. Nergis Kesici tarafından da tehdit edildiğini iddia eden Oktay, "Küfür ediliyordu. 'Kocanı zengin edeceğim. Bana teşekkür için geleceksin.' dedi." ifadelerini kullandı.

Abi Nezih Turgut Oktay, ikinci önemli tanığın apartman yöneticisi olduğunu kaydetti. Bu kadar alkol almış bir insanın 50 santim karda silahı bulup intihar etmesinin mümkün olmadığını belirten Oktay, kendisinin de avcılık yaptığını ve silah kullanmayı Behçet Oktay'a kendisinin öğrettiğini aktardı.

Hep sol elini kullandığını, sağ elini kullandığını görmediğini ifade eden Oktay, "Kardeşim gece birinin evini saat 12'den sonra çalacak bir insan değil. O bayan evde yoksa neden o eve gitti? Birşeyler döndü ama ne döndüğünü bilmiyorum." şeklinde konuştu.

"KADIN İŞİ BİLDİKLERİNİ SAKLAMAK İÇİN ÇIKARILDI"

Oktay'ın kızkardeşi Zeynep Demirci, abisinin intihar ettiğine inanmadığını vurguladı. Solak olmalarının genetik olduğunu anlatan Oktay, annesi ve oğlunun da solak olduğunu söyledi. Abisinin öldürüldüğüne inandığını dile getiren Oktay, "Abim yıllarca terörle mücadele etti. Birçok şey biliyordu. Bildiklerini ifşa etmesin diye öldürüldü. Halil Kesici tek değil, onu kullananlar var. Kadın olayı, abimin bildiklerinin saklanması için hazırlanmış bir senaryo." şeklinde konuştu.

Oktay'ın oğlu Mehmet Togan Oktay ise babasının intihar ettiğine inanmadığını belirterek her işini solak yaptığını vurguladı. Sağ elini kullandığını görmediğini ifade eden Oktay, bu kadar alkollü bir insanın araç kullanmasının normal olmadığını kaydetti. Babasının özel yapım mermi kullandığını anlatan Oktay, bu mermilerin kullanılması halinde daha büyük yaraların açılmış olması gerektiğini söyledi.

Duruşmaya ara verildi. Öğleden sonraki bölümde ise tanıklar dinlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber