Canik Belediye Başkanı Osman Genç: Yetki kimdeyse sorumluluk ondadır

Samsun'da iki hafta önce yaşanan sel felaketinin ardından dere yatağına ruhsat verdikleri gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, açıklama yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanuna göre yetki kimdeyse sorumluluğun da onda olduğunu kaydeden Osman Genç, sel felaketine neden olan dere yataklarındaki ıslah çalışmasının 2004 yılından önce DSİ'ye, ondan sonrası için de Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu hatırlattı.

Canik Kültür Merkezi toplantı salonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Osman Genç, sel felaketinin olduğu günden itibaren özellikle ulusal ve yerel basın tarafından hedef tahtasına Canik Belediyesi'nin konulduğuna dikkat çekti. Genç, ?Biz afetten bu güne kadar konuşmak ve fotoğraf çektirmek yerine yaraları sarmaya odaklandık. Ama artık eleştirilerin dozu arttığı ve yanlış bilgilendirmelerin birileri tarafından yapıldığı için bu basın toplantısını düzenlemek zorunda kaldık.? dedi.

Canik Belediyesi olarak verilemeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını ifade eden Başkan Genç, sel felaketine Yılanlıdere'de yanlış yerde yanlış malzemeyle yapılan bentin bir bölümünde meydana gelen patlamanın neden olduğunu belirtti. Sel felaketinin Canik ilçesinde olduğunu, bu nedenle Canik Belediyesi'nin ihmali varmış gibi açıklamalar yapıldığını kaydeden Genç konuşmasına şöyle devam etti: ?Sel bendinden gelen suların şehre doğru gelişi ve kent merkezindeki derelerin ıslah edilmeyişi, yapılan köprülerin doğru yapılmaması nedeniyle sel suları konutları etkisi altına almış. Ama burada ıslah çalışması yapılmış olsaydı biz bu sel felaketinin 10'da birini yaşardık. Ben hata olarak şunu söylüyorum, ilgili yasada kim hangi görevi yapması gerekiyorsa o kurumlar kimlerse hatalı onlar diyorum. Buralar 2004 yılına kadar DSİ'ye aitti, bu yıldan sonra mahalle sınırları içerisindeki yerlerin yetkisi büyükşehir belediyelerine devredildi.?

Burada suçlu arama gayretinde olmadıklarını amacın üzümü yemek olduğunu ancak üzümü yetiştiren bağcının da hatalarını söylemenin görevleri olduğunu ifade eden Osman Genç, ?Eğer suç Canik Belediyesi'nde ve onun başkanındaysa bunun hesabını hukuk önünde rahatlıkla verebilecek bir ekibimiz var. Biz buna hazırız, herkesin de halka, millete, hukuka ve vicdanlara hesabını vermesi gerekir. Dolayısıyla burada suçlu aramak değil, ilgili kanuna göre kim hata yaptıysa ortadadır. Bunun bilinmesini istiyoruz, bu nedenle yetki bizdeyse sorumluluk bize aittir. Yok bizde değilse kanuna göre kimse sorumlu, onlardadır.? diye konuştu.

Bundan sonrası için kentin dinamikleri olan valilik, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile bu kentin sorunlarını birlikte çözeceklerini vurgulayan Genç, bundan önce olduğu gibi 'ben yaptım oldu' döneminin kapandığını, artık yapılacak her şeyin bilimsel yönüyle araştırılıp yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber