Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan'a hakaret eden, tahkir ve tezyifte bulunan rektörler için suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Haber Giriş : 25 Eylül 2003 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan'a haraket eden, tahkir ve tezyifte bulunan rektörler için suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Bakan Çelik, Ankara'da yaptığı açıklamada, üniversitelerin açılış törenlerinde bazı rektörlerin Başbakan Erdoğan aleyhine konuştuklarını anlattı.

Çelik, üniversitelerin açılışı dolayısıyla bazı rektörlerin hükümete karşı siyasi söyleminin Başbakan tarafından tepkiyle karşılandığını, bunun doğal olduğunu kaydetti.

Bunların, bir üniversitenin başındaki kişinin sarfetmemesi gereken sözler olduğunu belirten Çelik, "Kubilay gibi oluruz" gibi sözlerin bu dönemde kensikle anlamı olmadığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başbakan Erdoğan'a haraket eden, tahkir ve tezyifte bulunan rektörler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

"HAKARET EDEN AÇIKLANSIN"

Bu arada Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK'le ilgili yaptığı açıklamanın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, ''Kanunu, kanun tasarısını eleştirmek terbiyesizlik olarak kabul edilemez'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Bingöl, Başbakan'a bir rektör tarafından hakaret edildiyse bu kişinin adının açıklanması gerektiğini belirterek, ''Kanunu, kanun tasarısını eleştirmek terbiyesizlik olarak kabul edilemez. Bir hakaret varsa bunun isminin açıklanması lazım. Bizi töhmet altında bırakmasın. Ama biz kanun tasarısını eleştirmeye ve doğruların bulunması için çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber