Amasya Belediye Bandosu Harşena Kalesi'nde her gün konser verecek

Amasya'da geleneksel olarak Ramazan aylarında iftar ve sahur saatlerinden önce kentin ortasında bulunan 300 metre yüksekteki Harşena Kalesi'nde belediye bandosu tarafından verilen konserler bu sene de devam edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zamanın il mutasarrıfı Ziya Paşa'nın 1860'lı yıllarda bir Ramazan günü Amasya Kalesi'nde davul zurna çaldırmasıyla başlayan gelenek, uzun yıllardan beri belediye bandosunun verdiği konserlerle sürdürülüyor.

150 yılı aşkındır devam eden bu gelenekte önce Ramazan davulcuları tarafından kent sakinlerine iftar ve sahur saatlerinin hatırlatıldığı Amasya Kalesi'nden, günümüzde ise belediye bandosu ile iftar ve sahur saatleri öncesinde mini konserler veriliyor.

Amasya Kalesi'ne çıkan Belediye Bando Takımı, iftar saatine az bir zaman kala günün popüler parçalarını ve Amasya yöresine özgü parçaları icra ediyor. Ayrıca konserlerde zaman zaman istekler doğrultusunda eserler de çalınıyor.

Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erol Mutlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da belediye bandosu ile Ramazan geleneğini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Mutlu, ?150 yılı aşkın devam eden ramazan geleneğimiz Amasya Kalesi'nden belediye bandomuz ve top atışlarımızla devam etmektedir. İftardan ve sahurdan önce bando takımımız çıkılması çok güç olan Amasya Kalesi'ne yaz kış demeden çıkıp vatandaşlarımıza program yapıyorlar. Ayrıca bir Amasya'ya özgü bir gelenek olan iftar ve sahur öncesi kaleden top atışlarımızda devam etmektedir. Sahur vakti atışlarımız 3 atış şeklinde oluyor. Birinci atışımız kalk, ikinci atışımız ye, üçüncü atışımız ise yat anlamına gelmektedir.? şeklinde konuştu.

Bando Şefi Osman Kiraz, ekibi ile gelenekselleşmiş bir uygulamayı devam ettirdikleri için mutlu olduklarını kaydetti. Şef Kiraz, ?Tanıdık arkadaşlarımız bizden istekte bulunuyorlar; 'şu parçayı bizim için çalar mısınız?' diyorlar, bizler de çalıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber