Tahmazoğlu, Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesinin ayrıntılarını anlattı. Tahmazoğlu, ilk etapta 379 konutun Nuripazarbaşı Mahallesi'ne yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey'de 4 bölgede gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla takdir topladıklarını kaydeden Tahmazoğlu, proje çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Sağlıksız yapıları kentsel dönüşüm projeleriyle eritmeye çalıştıklarını anlatan Tahmazoğlu, öncelikli amaçlarının can güvenliği olduğuna vurgu yaptı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşların duasını alarak yaptıklarını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, ?Şahinbey Belediyesi olarak önceliklerimiz var. Birincisi kentsel dönüşüm. Çünkü buna bağlı olarak birçok sıkıntıyı çözeceğimizi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüme vatandaşlarla tek tek el sıkışarak başladık. Bu çok önemli. Türkiye'de birçok ilde yıkım işlemleri gerçekleştirilirken kiremitler havada uçuşuyor, bıçaklar çekiliyor. Basına malzeme olacak hiçbir yıkım gerçekleştirmedik. Biz vatandaşlarımızın hakkını kimseye yedirmemeye kararlıyız. Biz vatandaşlarımızın hakkını vererek, onların duasını alarak bu işi götürüyoruz. Şahinbey'in yüzde 80'i çarpık yapılaşmış. Bunlarla mücadele ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu yola baş koyduk. Birçok belediye bu işe girmiyor. Çünkü bu iş gerçekten zor. Bu iş bir ekip işi. Bu işe gönlünüzü, yüreğinizi, sabrınızı koymanız lazım.? diye konuştu.

Nuripazarbaşı, Çamlıca, Sakarya, Yazıcık, Turktepe, Güzelvadi, Perlikaya, Serinevler ve Barak mahallelerinde yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirten Tahmazoğlu, ilk etapta 379 konutun Nuripazarbaşı Mahallesi'ne yapılacağını kaydetti.

Vatandaşların ev sahibi olabilmesi için de yoğun gayret göstererek önemli projelere imza attıklarını dile getiren Tahmazoğlu, 4 yıllık görev süresinde belediye imkânlarıyla 4 bin konut yapmayı hedeflediklerini, bu hedefe, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşmayı beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber