Ramazan ayında fakirlerin ekmeği 'askıda'

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Osmanlı Devleti'nde uygulanan askıda ekmek kültürünü, 'Askıda Ekmek Projesi' ile ilçede uygulayacaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, askıda ekmek uygulaması hakkında bilgi verdi. Gerekli yerlerden kupon alan hayırsever halkın bu kuponları ihtiyaç sahiplerine vererek, ihtiyaç sahiplerinin ekmekleri halk ekmek satış noktalarından rahatça alabileceklerini ifade etti. ?Bu uygulamayı sadece Ramazan ayına has değil belediye olarak tüm yıla yaymayı hedefliyoruz. Bu kampanyaya halkımızın teveccüh edeceğine canı gönülden inanıyorum.? diyen Demirtaş, şunları söyledi: ?Kampanyaya herkes katılabilecek. İlgi duyan herkesi bu kampanyaya davet ediyorum. İsteyen internetten, isteyen bankadan veya kupon alarak katılabilecek. İnsanlarımızda yardımlaşma duygusu artacak. Kuponları yandaşlarına dağıtacaklar hissi oluşmaması için hayırseverler kuponları kendileri alıp ihtiyaç sahiplerine kendileri verebilir. Biz burada sadece köprü olacağız. Bu uygulamayı bir yıl devam ettirmek istiyoruz.?

Demirtaş kuponların ikilik ve dörtlük olacağını belirtti. Makbuz getirenlerin ekmeklerini halk ekmek büfelerinden ücretsiz alacağını anlatan Başkan Demirtaş, ?Uygulamayla dar gelirli aileler rahatlayacak. Bu olay küçümsenmemeli. Bizler Ramazanı doldu dolu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Paylaşma bizim için önemli, dayanışma bizim için önemli, bizler bu duyguları yaşayan nadir topluluklardanız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber