Yüreğir Belediyesi her gün bin 600 kişiye evlerinde iftar verecek

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, her gün ayrı bir iftar sofrasında vatandaşlarla birlikte olacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Çelikcan, Ramazan'ın yoksulun, fakirin, yetimin, garibin hatırlanması sofraların onlarla paylaşılması, iyilik yapma duygumuzun güçlenmesi için en büyük bir fırsat olduğunu aktardı. Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarla 'iftar sofralarında' birlikte olacaklarını belirten Başkan Çelikcan, ayrıca her akşam bin 600 kişinin evinde iftar sofrası kuracaklarını aktardı. Geçen yıl 15 mahallede gerçekleştirilen bin kişilik iftarları bu yıl 20 mahallede düzenleyeceklerini kaydeden Çelikcan, 2 bin kişinin katıldığı geleneksel 'Taşköprü İftarının' bu yılda yapılacağı müjdesini verdi.

Ramazan ayının toplumumuz için önemine değinen Başkan Çelikcan; ''Bu ay içinde taşıdığı Kadir Gecesi ile de tamamen rahmet ve merhamet yüklüdür. Kutsal kitabımızın yeryüzüne indirildiği aydır. Her birimiz bu ayı bireysel ve toplumsal arınmamız için bir vesile bilmeliyiz. İlahi vahyin satırlardan sadırlara, dilimizden kalbimize inmesi ve yerleşmesi için dolu dolu geçirmeliyiz. İftarı, teravihi ve sahuru coşku ile idrak etmeliyiz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber