Noter onaylı belge istemenin yasak olduğunu bilmeyen Bakanlık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel birimi bir belediye personel biriminin yapmayacağı hataları yapmaktadır. Bakanlık, 3 yıl önce noter onaylı belge istenmemesi için mevzuat düzenlemesi yapılmasına ve bu konuda memurlar.net'te çok sayıda haber yer almasına rağmen, 150 kişilik personel atama sonuçlarına ilişkin duyuruda istediği belgelerde hep noter onayı talep etti.

Başbakanlık: Savcılık belgesi isteyeni ihbar edin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞTE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER VE YAPILAN YANLIŞLAR

1) Nüfus Cüzdanı Örneği (Noter Tasdikli) (30 Haziran 2009'da Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, noter onayının kaldırıldığını açıklamıştı. Bu amaçla çok sayıda yönetmelikte düzenleme yapılmıştı. Ama Bakanlık hala noterlere para kazandırmak için uğraşmaktadır. Tıklayınız.)

2) Öğrenim Belgesi Aslı veya Noter Tasdikli Örneği

3) Savcılık Belgesi (Resmi Kurum İçin - Yeni Tarihli) [Bakanlar Kurulu, 2009 yılında adli sicil belgesi istenemeyeceğini karara bağlamıştı. (madde 8/f) Bakanlığın haberi dahi yok. Tıklayınız.]

4) Sağlık Kurulu Raporu ( Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden-Son Altı Ay İçinde Alınmış) [Beyan yeterli olması gerekiyor, kurum belge istiyor. Tıklayınız.]

5) 6 Adet Fotoğraf

6) Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin) [Beyan yeterli olması gerekiyor, kurum belge istiyor. Tıklayınız.]

7) 2010 KPSS sonuç Belgesi (Aslı veya Noter Tasdikli Örneği)

8) Elektronik Ortamda Doldurulan Başvuru Formu (İmzalı ve Fotoğraflı Olarak)

NOT: Atanmaya hak kazanan adayların 18/07/2012-01/08/2012 tarihleri arası mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonraki müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber