'Kardeş Belediye, Kardeş okul ilişkilerimizi artıracaktır'

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaz kamplarını geçiren Makedonya'dan gelen gençler, Şarköy Belediye Başkanlığı'na veda ziyareti yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkan Vekili Ali Bayraktar ile görüşen Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim ve gençler, kaldıkları sürede gösterilen misafirperverliğe teşekkür ettiler.

Başkan Vekili Bayraktar, gençlerin Şarköy'de görmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek "Önümüzdeki yıllarda yine bekliyoruz, zaman yetersizliğinden pek yapamadık. Şarköy'deki gençlerimizle birlikte kaynaştırıcı bir eğlence, bir etkinlik düzenleyebilseydik, çok daha iyi olacaktı. Buradan ayrılırken iyi duygularla ayrılmanızı isterim. Şarköy'de bir arkadaşım var diyebilmelisiniz." dedi.

Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim, kardeş belediye ve kardeş okul işbirliği ile Şarköy'de yaptıkları 2 kampın somut adımlara dönüşmesi gerektiğini belirterek "Kardeş okul projesi çok önemli. Şarköy'den, Makedonya'ya gelen bir çocuk, kalacağı evi, arkadaşını hayatı boyunca unutmaz. Kalıcı bir şeyler yapmak gerekiyor. Makedonya'nın tanıtımı, Şarköy'de, Şarköy'ün tanıtımı, Makedonya'da yapılmalıdır. Şarköy Belediyesi'nin kampımıza verdiği desteğe teşekkür ederiz." dedi.

Makedonya'nın önemli şehirlerinden Ustrumca ile kardeş belediye olunabileceğini belirten İbrahim "Belediye başkanı, sosyal demokratlar birliği başkan yardımcısı, şu an ana muhalefet partisinden. Önümüzdeki seçimlerde büyük bir ihtimalle, iktidarın bir parçası olacak. Ustrumca, hem Şarköy'e yakın, hem de gelişmekte olan bir belediye. Belediye başkanı ile ilişkilerimiz iyidir. Başkan Zohan Zaev'in belediye meclisinde 2 Türk meclis üyesi bulunuyor. Belediye başkanı 2 dönemdir seçiliyor, seneye yapılacak seçimlerde yine en büyük favori kendisidir. Eylül ayı itibariyle kardeş belediye ilişkileri resmi olarak başvuru olarak başlatılmalıdır. Karşılıklı birer talep mektubu gönderilmelidir. Biz dernek olarak bu işte köprü oluruz. Gönderilen mektupları, noterden tercüme ettirerek ilişkilerin resmileştirilmesine katkı koyarız. Makedonya'da 84 belediye var, bizde valilik, kaymakamlık yok." dedi.

Başkan Vekili Ali Bayraktar, bir dilekçe ile konuyu Şarköy Belediye Meclisinde gündeme getireceklerini, kardeş belediye girişimlerini başlatacaklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Enes İbrahim, ilerleyen zamanda, Ohri Gölü kıyısındaki turistik şehir, Struga ile de kardeş belediye girişiminde bulunulabileceğini belirtti.

Bayraktar, gençlere, Şarköy'ü tanıtan broşür ve CD'lerin yer aldığı çanta verdi.

Makedonya'dan gelen gençler, ziyaretin

ardından, Şarköy'den ayrılarak, memleketlerine geri döndüler. Gençleri; Başkan Vekili Ali Bayraktar, Başkan Yardımcısı Efrayim Galip,

kaldıkları yurt önünden uğurladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber