Vekiller ve başkan bir yılı değerlendirdi

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçen bir yılda yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti il binasında düzenlenen ortak basın toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Kazım Sunar, milletvekilleri ve belediye çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini söyledi. 12 Haziran 2011 yılında yapılan genel seçimlerden bu yana bir yıl geçtiğini ifade eden Sunar, bu süre zarfında yapılan veya yapılması planlanan işlerin genel hatlarıyla açıklamasının vekiller ve belediye başkanı tarafından aktarılacağını ifade etti.

HAYIRSEVERLERE AMBULANS ALIN ÇAĞRISI

İlk sözü alan milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Ankara'da yoğun tempoda çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Tüm Nevşehirlilerin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutladığını ifade eden Feralan, hayırların yapıldığı bu ayda vatandaşlardan eksikliği hissedilen ambulans konusunda hassasiyet beklediklerini belirtti.

Hayırsever oluşları ile ülke çapında ün yapan Nevşehirlilerden şehrin acil ihtiyaçları arasında yer alan ambulans konusunda yardım beklediklerini kaydeden Feralan, ?112 acil sağlık ve ambulans hizmetleri sağlık sisteminde hiç şüphesiz büyük bir öneme sahiptir. Hayırsever vatandaşlarımızın yapacağı bu hibe ile ambulansın üzerine her iki yan taraf ve arka kapı şerit altı bölümüne bağışta bulunan kişi, kuruluş veya bunların önerecekleri kişi veya kuruluşça bağışlandığına dair yazı ve ibare kullanılabilecektir. Bağışla ilgili iş işlem ve kriterlerle ilgili ayrıntıları hayırseverlerimiz Sağlık Müdürlüğümüzden alabilirler.? diye konuştu.

HIZLI TREN GELECEĞİN YATIRIMI

Milletvekili Ebubekir Gizligider ise bir yıl içerisinde şehre yapılan yatırımları anlattı. Gizligider, 8 sayfada özetleyebildikleri yatırımlar içerisinde hızlı trenin büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Nevşehir'in geleceğine yatırım diye nitelediği proje için büyük çaba sarfettiklerini anlatan Gizligider, ?Antalya-Konya- Nevşehir- Kayseri arasında yapılacak ve ilk planlamada 2035 yılına atılan yatırım için bütün illerin vekilleri ile işbirliği içerisinde girerek 2023 planına aldırmayı başardık. Hızlı trenle birlikte Nevşehir'de her sektörde adeta patlama yaşanacak. Yatırımın bir an önce yapılması için girişimlere devam ediyoruz." diye belirtti.

ADLİYELERİN KAPATILMASI

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun Türkiye'de 146 adliyenin kapatılmasıyla ilgili bir kararı olduğunu hatırlatan Gizligider, şöyle konuştu: "HSYK bu kapatma kararlarını alırken belirli kriterleri göz önüne alarak yaptı. Biz Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçeleri için itirazda bulunduk. HSYK tekrar masaya oturdu ve kapatılması kararını kaldırdı. Bu ülke çapında kapanan tüm adliyeleri tekrar açılan tek il Nevşehir'dir."

MİLLETVEKİLİ SADECE EL KALDIRAN İNDİREN BİRİ DEĞİL

Milletvekili Murat Göktürk de yapılan hizmetlerin kendiliğinden olmadığını, büyük bir emeğin sonucu gerçekleştiğini söyledi. Vekillerin bir kısım insanlar nezdinde el kaldıran, indiren kişiler olarak nitelendiğini kaydeden Göktürk, bunun doğru olmadığını, kaldırdıkları elle 50 bin kişinin sorumluluğunu taşıdıklarını anlattı.

ALTYAPIYA 15 MİLYON TL

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediye olarak sadece yaz aylarında altyapı yatırımları için 15 milyon TL kaynak ayırdıklarını açıkladı. Ünver, rakamın büyüklüğünü anlatmak üzere de göreve geldiği 2004 yılında belediye bütçesinin toplam 12 milyon 500 bin TL olduğu benzetmesinde bulundu. TOKİ'de büyük bir iş başardıklarının altını çizen Ünver, sırf kendilerine muhalefet olsun diye konuşanlara ise ?Yapamadıklarımızla veya yanlış yaptıklarımızla eleştirin, gayri ahlaki yollara sapmayın.? tavsiyesinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti döneminde sadece şehir merkezine yapılan hizmetlerin tutarının eski parayla bir katrilyon yeni parayla bir milyar TL olduğunu belirterek, bunu bazı kimselerin hayal bile edemeyeceklerini söyledi. Hizmetlerin ?nasıl olursa yapılıyor? mantığıyla olmadığını, ?biz nasıl istiyorsak öyle yapılıyor? mantığıyla yapıldığının altını çizen Ünver, sözlerine şöyle devam etti: ?Bunun için ciddi çabalar göstermek gerekiyor. Bir örnekle anlatmak gerekirse, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkardığımız dünyanın en büyük yeraltı kentlerinden birinin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğüne gittik. Vekillerimizle derdimizi anlattık. Bize bunun gibi sırada restore bekleyen yüzlerce başvuru olduğunu söylediler. Yani sıraya girmesi gerektiğini belirttiler. Biz bununla yetinmedik. Takip ediyoruz. Sonuç çıkmazsa gidip kavga edeceğiz. Yani işi takip etmezsek, gerekli yerlere ulaşmazsak işler istenilen hızda ve verimde olmaz. Bütün büyük işlerde böyledir. Yine anlatıyoruz, yine anlatıyoruz. Gerektiği yerde de memleket için kurumlarla adeta kavga ediyoruz.?

Tek dertlerinin Nevşehir'in ihtiyaç duyduğu hizmetleri öncelikle ve en iyi biçimde sağlamak olduğunu kaydeden Ünver şöyle konuştu: ?Necip Fazıl Kavşağı memlekete ve Nevşehir'e hayırlı olsun. Karayollarının ağı içerisindeydi, ama şehir için önemine binaen biz belediye olarak yaptık. 58 günde inşaatını tamamladık. Hizmete girdi. Vatandaşlar çok memnun olduğunu söylüyorlar. Dedeman önü ve 2000 Evler civarında da kavşak çalışmaları devam ediyor. Ürgüp yönündeki çalışmaları da kısa zamanda yapacağız."

'Bazı hafif zihniyetli kişilerin sağda solda gayri ahlaki dedikodular yaymaya çalıştıklarını bildiklerini' söyleyen Ünver, şunları söyledi: ?Bunlara öncelikle kendi yaşantılarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Belediyeyi yaptıkları yanlışlardan veya yapamadıklarından dolayı eleştirsinler. Yapıcı eleştirilere açığız ve yerine getirilebilecek olanları da seve seve yaparız. Bugüne kadar da onlarca bu şekilde iş yaptık. Ama bazıları gayri ahlaki yollara sapıyor. Yapılan veya yapılamayan işler yerine ahlaki olmayan yollarla vatandaşı etkilemeye çalışıyor. Bunlar çirkin işlerdir. Bizden tedirgin oluyorlar. Daha çok olacaklar. Onlara bir an önce kendilerini rehabilite etmelerini istiyorum.?

TOKİ'de bazı serzenişler olduğunu bildiklerini ifade eden Ünver, ?2 bin 600 konut yaptık. Bunlarda bazı sıkıntılar olması doğaldır. Az miktarda ev yapan kooperatifte bile sorunlar oluyor. Ben 3 yıl önce aldığım evle ilgili hala sorunlar yaşıyorum. TOKİ'de de bir süreç gerekiyor. Sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bu noktada bazı art niyetli kişilerin vatandaşları etkilemeye çalıştıklarını da biliyoruz. Belediye ile anlaşma, daha fazla kazanırsın diyenler oluyor. Biz verebildiğimizin en üst sınırından teklif ediyoruz. Daha fazla veremeyiz. Az sayıda anlaşmayan vatandaşımıza da sesleniyorum. Art niyetli kimselere kanmayın, gelin anlaşın.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber